Születésnapját ünnepli a Mészáros Csoport új cementgyára

Tavaly télen került a Mészáros portfolióba  a bosznia-hercegovinai cementgyár, az 50 éve alapított Lukavac Cement. 

2024. június 11.

A nagymúltú, legmodernebb technológiával működő gyár június 6-án ünnepelte fennállásának 50. évfordulóját. A jubileumhoz kapcsolódó eseménysorozatok keretében Mészáros Lőrinc is látogatást tett a cementgyárban. 

Az első bosznia-hercegovinai akvizícióval a Lukavac Cement d.o.o., fontos tagja lett a Mészáros Csoportnak, amely diverzifikált portfóliójával, stabil pénzügyi infrastruktúrájával tovább erősíti az eredményes kapacitás-kihasználtságot, a teljesítmények növekedését. A társaság transzparens működése és kapcsolódó vevői és beszállító értékláncok széles skálája további szinergiákat vetít előre a cégcsoport számára - áll a Mészáros Csoport Kommunikációs Igazgatósága közleményében.

 A tájékoztatás szerint a Lukavac Cement d.o.o. 2024. június 6-án nívós eseménysorozattal, többek között nyílt nappal, sajtókonferenciával, továbbá közös ünnepléssel, koncertekkel emlékezett meg fennállásának 50. évfordulójáról, ezzel erősítve a vevői, közösségi kapcsolatait. A jubileumhoz kapcsolódó programok keretében a cementgyárban látogatást tett Mészáros Lőrinc is, aki beszédében kifejtette, az ügyvezetés és a tulajdonos egyaránt elkötelezett, hogy hosszú távon megvalósítsa a szükséges környezetvédelmi és hatékonyságnövelő beruházásokat. A gyár udvarán egy japán juharfa ültetésére is sor került, a fajta őshazájában az intelligencia és a harmónia szimbóluma. A juharfa ültetésével a közösség a gyár történetének egy újabb, hosszú fejezete melletti elköteleződését kívánja kifejezni, törekedve a környezetbarát működés, végső soron a cég jelmondatának megvalósítására: "Barátságban a természettel".

"A Lukavac Cement fennállásának 50. évfordulója jó apropó, hogy visszatekintsünk a gyár, a helyi cementipari kultúra, a mérnöki tudás fejlődésére. Elismerésre méltónak tartom a tényt, hogy a Lukavac Cement Bosznia és Hercegovina legmodernebb cementgyárává vált, saját mérnök csapattal, felkészült dolgozókkal, tisztán helyi menedzsmenttel. A gyár tevékenysége műszaki és gazdasági értelemben fenntartható. Sőt eddigi fejlesztései révén, megelőzve az országra irányadó jogi környezet elvárásait, már ma is európai normáknak megfelelően működik. Ez nemcsak környezetvédelmi szempontból, de versenyképesség, fenntartható gazdasági működés és a helyi közösségek, a dolgozók, a város jóléte szempontjából is fontos alap" - idézi a közlemény Mészáros Lőrincet.

"Az eddig elért eredményeket pedig a megkezdett folyamatok továbbvitelével, hosszútávú befektetésekkel szeretnénk honorálni. Folytatni kell a környezetvédelmi és hatékonyságnövelő beruházásokat, a gyár folyamatos technológiai fejlesztését. Továbbá örömömre szolgál kijelenteni, hogy a negyedéves teljesítmények a várakozások szerint alakulnak termelési és értékesítési volumenek tekintetében egyaránt. A második félévtől a Lukavac Cement d.o.o. eszéki kereskedelmi irodájában már magyar anyanyelvű kollégák is segítik a hazai partnereket" - mondta el az ünnepélyes gyárlátogatáson Mészáros Lőrinc a közlemény szerint.

A Lukavac Cement d.o.o. cementgyárát 1974-ben helyezték üzembe. 2001-ben az osztrák Asamer csoport sikeresen privatizálta. Dolgozói létszáma jelenleg 205 fő, a cementgyár éves termelési kapacitása közel 1 000 000 tonna. A társaság transzportbeton üzemekkel is rendelkezik Szarajevóban és Banja Lukában, továbbá horvátországi kereskedelmi leányvállalat segíti az EU piacán való megjelenést. A vállalat 50 százalékos részesedéssel rendelkezik az RK-Vijenac d.o.o. mészkőbányában, amely más üzemeknek és építőipari cégeknek is szállít mészkőbányászati termékeket - áll a közleményben.

Mészáros Csoport Kommunikációs Igazgatósága

Ajánló a Magyar Építő Fórum legújabb számából


Lapunk ezúttal is megkérdezte az építőgép forgalmazó és gépkölcsönző szektorban működő nagyvállalatok vezetőit, hogyan értékelik az elmúlt évet és mit várnak 2024-től. 

A világ legjelentősebb építőipari gépkiállításai közül messze az INTERMAT az, amelyik a leghosszabb múltra tekint vissza.Előzetes körkép és gyártói információk. 

2024. évi várakozások az építőiparban. ÉVOSZ: a rendelésállományt és a cégek véleményét figyelembe véve az építőipar 2024-ben a termelés csökkenésére készül.

Impresszum Előfizetés Médiaajánlat Adatvédelem Süti beállítások

Brand Content Kft. 2022 ©