Szép számokat produkált a Duna House

Mind a négy országban jelentős a javulás, áll a tőzsdei jelentésben.

2024. április 09.

A lengyel hitelközvetítő szegmens újabb rekordokat döntött, és a magyar üzletágak is erős kétszámjegyű növekedésen vannak túl az egy évvel ezelőtti mélyponthoz képest - írták.

A közvetített hitelvolumenek a negyedév alatt 256 milliárd forinttal rekordot értek el, a növekedés 76,8 százalékos év/év összevetésben - ismertették.

Franchise ingatlanközvetítésben a hálózat által generált jutalékok összege közel 4 milliárd forintot tett ki 2024 első negyedévében, ami 54,1 százalékos növekedés az előző év hasonló időszakához képest, és 10,6 százalékkal magasabb 2023. negyedik negyedévéhez viszonyítva. Ezzel a cégcsoport a valaha elért második legerősebb negyedévet teljesítette 2022. első negyedéve után, amikor 4,075 milliárd forint volt a jutalékbevétel.

A saját iroda szegmens negyedéves jutalékvolumenei 498 millió forintot tettek ki, 32,1 százalékkal nőttek év/év alapon.

Közleményük kiemeli: Magyarországon folytatódtak a 2023. első negyedévi piaci mélypont után megindult pozitív folyamatok, minden fő szegmens jelentősen tudott bővülni 2024. első negyedévében év/év alapon. A csoport magyar franchise ingatlanközvetítői volumenei 56 százalékkal emelkedtek, míg a saját irodák volumene éves összevetésben 63 százalékkal ugrott. A cégcsoport magyar hitelezési volumene 121 százalékkal bővült éves összevetésben, és a hiteligénylési adatok további növekedést vetítenek előre a második negyedévre.

A Duna House részvényeit a  Budapesti Értéktőzsde prémium kategóriájában jegyzik. Hétfői ára 1010 forint volt, az elmúlt egy év maximuma 970 forint, minimumára 530 forint volt.

MTI, fotó: Duna House
 

Ajánló a Magyar Építő Fórum legújabb számából


Lapunk ezúttal is megkérdezte az építőgép forgalmazó és gépkölcsönző szektorban működő nagyvállalatok vezetőit, hogyan értékelik az elmúlt évet és mit várnak 2024-től. 

A világ legjelentősebb építőipari gépkiállításai közül messze az INTERMAT az, amelyik a leghosszabb múltra tekint vissza.Előzetes körkép és gyártói információk. 

2024. évi várakozások az építőiparban. ÉVOSZ: a rendelésállományt és a cégek véleményét figyelembe véve az építőipar 2024-ben a termelés csökkenésére készül.

Impresszum Előfizetés Médiaajánlat Adatvédelem Süti beállítások

Brand Content Kft. 2022 ©