Országos hírek

Megújul a győri vásárcsarnok, Nagykőrösön napelempark épül, bővít egy szekszárdi betongyártó. Összeszedtük az elmúlt időszak hazai híreit.

2018. július 25.

Megújul a győri vásárcsarnok, Nagykőrösön napelempark épül, bővít egy szekszárdi betongyártó. Összeszedtük az elmúlt időszak hazai híreit.

Győr – Vásárcsarnok-felújítás

Kétmilliárd forint támogatásból újul meg a győri Hermann Ottó utcai vásárcsarnok valamint az ahhoz csatlakozó parkoló és zöldterület. A parkoló munkaterületét július közepén vehette át a kivitelező.

A fejlesztés nyomán korszerű, akadálymentesített, az árusok és a vásárlók igényeit egyaránt kielégítő csarnok jön létre, tágasabb terekkel. A szomszédos, mintegy háromszáz férőhelyes parkolóból a vásárlók közvetlenül tudják majd megközelíteni az épületet.

Megújul a közeli Malom liget, az Ady-domb és a vásárcsarnok előtti tér is, új köztéri bútorokat, berendezéseket helyeznek ki, felújítják a locsolóhálózatot és új zöldövezetet is létrehoznak.

Augusztusban a csarnok melletti büfésor árusítóhelyeit is bezárják, a vásárcsarnokot szeptember 1-je és 10-e között fogják kiüríteni. Az ideiglenes piac a tervek szerint szeptember elején nyílik meg, egy nagy sátorral, hat faházzal, 37 konténerrel és 96 őstermelői asztallal.

Az építési munkálatokhoz igazodva korlátozni fogják a parkolást a Hermann Ottó utcában és a Lehel utcában, augusztusban pedig elkezdik építeni a Verseny utca - Szigethy Attila úti jelzőlámpás csomópontot.

Az önkormányzat a Zöld város kialakítása Győrben című projekt keretében, a tulajdonában lévő Győri Közszolgáltató és Vagyongazdálkodó Zrt.-vel konzorciumban valósítja meg a fejlesztést, amelyre a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program pályázatán nyertek el százszázalékos támogatást.

Időszerű a felújítás - A győri Hermann Ottó utcai vásárcsarnok 2011-ben

Nagykőrös – Új napelempark

Naperőművet épít  Nagykőrös külterületén az Alteo csoport, miután megvásárolt két fotovoltaikus projekttársaságot – jelentette be a vállalat július második felében.

A True Energy Kft. és az F.SZ. Energia Kft. 14 egységből álló, összesen majdnem 7 megawatt teljesítményű berendezés építésére rendelkezik engedéllyel, az Alteo naperőművi portfóliójának névleges teljesítménye ezzel eléri a 20 megawattot. A villamos energiát a jövő év első felétől kezdve 25 éven keresztül a kötelező átvételi rendszerben értékesítik. 

A cég újabb beruházásokat tervez, az Alteo márciusban közölte, hogy a domaszéki és monori naperőmű után Balatonberényben bővíti naperőműves portfólióját. 

A két projektcég megvásárlását másik projektekkel együtt a 15 milliárd forintos beruházási keret tette lehetővé. Tavaly az Alteo árbevétele 32 százalékos növekedéssel meghaladta a 18,4 milliárd forintot, nettó eredménye pedig 12 százalékos növekedéssel a 900 millió forintot.

Szekszárd – Bővíti kapacitását a betongyártó vállalat

A betongyártással foglalkozó szekszárdi V & Periko Kft. 460 millió forintos beruházással bővíti kapacitását – jelentette be a cég július második felében. A fejlesztésnek köszönhetően 10-15 százalékkal nőhet a cég árbevétele.

A 2002-ben alapított, betongyártással 2010 óta foglalkozó cég célja, hogy a magasabb hozzáadott értéket képviselő termékkel kilépjen a transzportbeton  helyi piacáról, és a tolnai megyeszékhely 80-100 kilométeres körzetében is megjelenjen.

A Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program 50 százalékos támogatásával megvalósuló projekt keretében a kft. új technológiai sort állít munkába, amellyel vasbeton támfalelemeket gyártanak majd. Az eszközök áramellátásához háztartási méretű kiserőművet is építenek. A 2018. második negyedévében záruló projekttel a 19 dolgozót foglalkoztató cég 5-6 munkavállalóval növelné létszámát.

Fotó: Győri Vásárcsarnok rajongóinak oldala

Forrás: MTI

Ajánló a Magyar Építő Fórum legújabb számából


A korábban jól ismert Doosan márkanevet januárban Develonra változtatta az új tulajdonos. Megnéztük, milyen munkagépek kerültek az új brand alatt a piacra. A képen a novemberben bejelentett új átrakó látható.

Az elmúlt fél évben az abroncsgyártók nem fukarkodtak új típusok és méretváltozatok bejelentésével, ezekből válogattunk. A képen a Michelin Crossgrip abroncsa látható.

Számos hazai fejlesztés könnyítheti meg az építőiparban vagy az építőanyag gyártásban dolgozó szakemberek dolgát. Az elmúlt néhány hónap ígéretes hazai fejlesztéseiről olvashatnak. A képen hőszigetelő üveghab látható.

Impresszum Előfizetés Médiaajánlat Adatvédelem

Brand Content Kft. 2022 ©