Megnyitották a Bálnát

2013. november 12.

Koncertekkel, kiállítással és az óriás Budapest-makettel nyitotta meg a kapuit egy háromnapos nyitórendezvénnyel a Bálna Budapest kulturális és kereskedelmi központ. Az épület még nincs teljesen belakva.

A megnyitón beszédet mondott Bagdy Gábor, főpolgármester-helyettes is (a képen). Reményei szerint a létesítmény akár „Budapest új Eiffel-tornya” is lehet. Erre minden esélye megvan, bár az épület kihasználtsága még nem száz százalékos. A fővárosi vagyonkezelő által üzemeltetett épületben a 2. emeletre költözött az Új Budapest Galéria, a -1. szint pedig egy régiség- és egy biopiacot fogadott be. Szándékaik szerint az új galéria változatos terei, nagy osztatlan és kisebb, rugalmasan alakítható helyiségei és kiállítástechnikai felszereltsége révén a főváros meghatározó kulturális központjaként működik majd.

bálna budapest 01

Megnyitották - Bagdy Gábor pénzügyekért felelős főpolgármester-helyettes beszél a Bálna Budapest megnyitóján 2013. november 8-án (MTI)

A Kaas Oosterhuis és Lénárd Ilona által tervezett expresszív bálnára emlékeztető Duna-parti épületnek eredetileg 2010 augusztusában kellett volna megnyílnia, a jogi viták miatt azonban csak most került rá sor. Az eredetileg CET központként ismert központ átadását folyamatosan csúszott,  az idei évben már Bálna Budapest néven fut a központ. "Az biztos, hogy az épület egészen egyedülálló potenciált jelent a város szívében. Összesen több mint 11 000 négyzetméter bérelhető területéhez külső teraszok, mélygarázs és buszparkoló is tartozik. Az üzlethelyiségek egy része azonban jelenleg üres." - írja a Hg.hu.

A létesítmény a tervek szerint a központ igazi kulturális mágnes lesz. Ezt szolgálja, a Bálnában kiállított Budapest-makettis, melyet a megnyitón újra meg lehetett tekinteni. A maketten Bagdy Gábor és Finta Sándor, Budapest főépítésze ünnepélyesen helyezték el a Bálna épületének makettjét. A főépítész elmondta, hogy a Főváros mindenképp szeretné a saját kezelésében tartani és fejleszteni a modellt.

Forrás: MTI, Hg.hu A képek forrása az MTI, Fotó: Bruzák Noémi

Kommentek

Kommenteléshez be kell lépni.   , Regisztráció

Kapcsolódó cikkek

Hazai ingatlanos hírek

Zöldkötvényt bocsátott ki a Futureal, rekordszámú új lakás átadását tervezi idén a Cordia, 23 milliárd forintos hitelt ad az OTP a Duna Terasz Grande lakóparkhoz.

Új villamosvonal tervezése indul Budapesten

Négykilométeres új villamospálya is épülne a Galvani híddal együtt a tervek szerint. Az itt futó új vonal teljesen új közlekedési kapcsolatokat jelentene a fővárosnak.

Idén is kiosztották Budapest Építészeti Nívódíját

A díjat idén a felújított angyalföldi Vizafogó Óvoda kapta, és kiosztottak négy dicséretet is, amit az Országos Múzeumi Restaurálási és Raktározási Központ is kapott.

Az építőanyagok forgalmának növekedésére számít jövőre az egyik legnagyobb hazai kereskedőhálózat

Az újHÁZ Centrum őszi trendriportját mutatta be november elején Budapesten. Idén erős növekedés volt a kerti kiegészítők piacán.

Impresszum Előfizetés Médiaajánlat Adatvédelem

Brand Content Kft. 2020 ©