Kő- és Kavicsbányász Napok

A  Kő- és Kavicsbányász Napok konferenciát a hagyományoknak  megfelelően 2018-ban is megrendezik.

2018. február 12.

Tizenegyedik alkalommal kerül megrendezésre a  Kő- és Kavicsbányász Napok konferencia. A konferencia helyszíne a Velence Resort & Spa, időpontja: 2018. március 1-2. A szakmai szervező a Szilikátipari Tudományos Egyesület Kő- és Kavics Szakosztálya, társszervezők a Magyar Bányászati és Földtani Szolgálat és az Országos Magyar Bányászati és Kohászati Egyesület.

A konferencián az út-, és vasútépítés futó és kiírás előtti projektjeiről, a bányászati jogszabályváltozásokról hallhatnak előadásokat valamint a Magyar Út-, és Vasútügyi Társaság által koordinált és a Magyar Közút ZRt. által kiadott új aszfalt, beton és alapréteg, valamint a kőanyaghalmazok előírásait mutatják be felkért előadók.

Téma lesz továbbá az európai ásványi nyersanyag szemlélet alakulása. Bemutatók és  szakmai előadások is lesznek,  melyek a bányászattal, kő-, kavics-, homok feldolgozással, új technológiák bemutatásával, korszerű kitermelő, feldolgozó és szállító gépekkel foglalkoznak.

Ajánló a Magyar Építő Fórum legújabb számából


A korábban jól ismert Doosan márkanevet januárban Develonra változtatta az új tulajdonos. Megnéztük, milyen munkagépek kerültek az új brand alatt a piacra. A képen a novemberben bejelentett új átrakó látható.

Az elmúlt fél évben az abroncsgyártók nem fukarkodtak új típusok és méretváltozatok bejelentésével, ezekből válogattunk. A képen a Michelin Crossgrip abroncsa látható.

Számos hazai fejlesztés könnyítheti meg az építőiparban vagy az építőanyag gyártásban dolgozó szakemberek dolgát. Az elmúlt néhány hónap ígéretes hazai fejlesztéseiről olvashatnak. A képen hőszigetelő üveghab látható.

Impresszum Előfizetés Médiaajánlat Adatvédelem

Brand Content Kft. 2022 ©