Idén is lesz Axiál Gépkezelő Olimpia

Egy év kihagyás után visszatér az Axiál Gépkezelő Olimpia. Idén 12. alkalommal rendezik meg a Manitou és Gehl gépkezelők ügyességi versenyét. 

2015. április 30.

Egy év kihagyás után visszatér az Axiál Gépkezelő Olimpia. Idén 12. alkalommal rendezik meg a Manitou és Gehl gépkezelők ügyességi versenyét. A rendezvényen ismert emberek is fellépnek.

2013-ban a 11. Axiál Gépkezelői Olimpián 129 Manitou és 28 Gehl versenyző több ezres tömeg előtt mérettette meg magát. Azért, hogy a versenyzői kedv ne csökkenjen, de legyen idő az alapos felkészülésre is, AXIÁL Kft. vezetősége úgy döntött, hogy a továbbiakban kétévente rendezik meg ezt az eseményt, így a követekező olimpia ideje idén jött el.

A rendezvény helyszíne a bajai Petőfi-sziget lesz, időpontja 2015. június 6-a, szombat. a versenyen ismét az ország legjobb Manitou és Gehl kezelői gyűlnek össze, hogy a mindennapi feladataik során megszerzett ügyességüket és rutinjukat összemérjék a csöppet sem szokványos vagy könnyű versenypályákon.

Versenyzők a XI. Axiál Gépkezelői Olimpián, Baján, 2013. június 1-én

A Manitou és a Gehl kezelők egyedi pályákon küzdenek meg. A pénteki szabadedzést követően szombaton kerül sor az elődöntőkre, majd a klasszikus olimpiai pályán, a végső küzdelemben dőlnek el a helyezések. A Manitou kezelők idén is 8, míg a Gehl kezelők 2 pályán mutathatják meg tudásukat.

Bár június 5-én, pénteken a gyakorló napon is várjuk a látogatókat, mégis a rákövetkező nap tartogatja a valódi izgalmakat. Szombaton a futamok között, óránként számos idegborzoló programmal szórakoztatjuk a rendezvényre kilátogatókat. Extrém sportolók, kaszkadőrök, veterán és csodabogár járművek is bemutatkoznak.

A rendezvény fellépői közt szerepel Herczeg „Mókus” Balázs, aki modern és régi motorokkal fog látványos mutatványokat bemutatni. Sor kerül Hangódi Zoltán profi pilóta komplett versenyautó bemutatójára is, és terepseqway (extrém és mégis biztonságos, környezetbarát közlekedési eszköz) ügyességi versenypályával is találkozhatnak a szigetre látogatók.

Az olimpia során a három legjobb eredményt elért versenyzőt díjazzák külön Manitou és külön Gehl kategóriában. A meglepetés futam résztvevőinek névsorát a szervezők egyelőre nem árulják el. Az Axiál Gépkezelői Olimpiát előszőr 2002-ben rendezték meg, 2009 óta tartják a rendezvényt a bajai Petőfi-szigeten.

Fotó: Földvári Istán, Foto Kft.

Kommentek

Kommenteléshez be kell lépni.   , Regisztráció

Ajánló a Magyar Építő Fórum legújabb számából


A környezetvédelmi szempontok hangsúlyosabbá válásával az építőipari cégeknek is egyre komolyabb követelményeknek kell megfelelniük. A hengerek is robognak az elektromos jövő felé.

Ma az egyik legfontosabb ágazati trend a karbonsemleges alternatív meghajtások fejlesztése. Hol tartunk a hIbrid, az elektromos, és a hidrogén meghajtás terén?

Régiós lakáspiaci körkép.Leálló fejlesztések, áresés, növekvő építőanyag árak és magas hitelkamatok.Ugyanaz mindenhol, csak másképp.

Impresszum Előfizetés Médiaajánlat Adatvédelem

Brand Content Kft. 2022 ©