Hazai ingatlanpiaci hírek

Egy zöld emlékparkot is épít a Futureal a Corvin sétány folytatásában épülő irodaháza mellé. Új székházat avattak az Infoparkban, a Wing közzétette a tavalyi számait.

2021. május 14.

Futureal

Zöld közösségi térrel bővül Józsefváros a Szigony utca és a Tömő utca találkozásánál a Corvin Innovation Campus irodafejlesztés keretében. Az emlékparkot Psota Irénről, a nemzet színészéről nevezik el – adta hírül május első felében az irodaházat megvalósító Futureal.

Az emlékpark a komplexum területén fog megvalósulni, a lombos fákkal, különleges vízjátékkal és közösségi funkciókkal ellátott zöldövezet várhatóan jövő ősszel nyílik meg. Az épület körül futó Apáthy István utca árnyas fasorral, kiszélesített járdákkal és modern lámpákkal frissíti fel a környék látványát.

A Corvin Innovation Campus irodaház a Corvin Sétány közvetlen közelében, a Szigony utca, Tömő utca, Apáthy István utca és Balassa utca által határolt területen épül. A komplexum főbejáratánál valósítja meg a fejlesztő a több mint 1500 négyzetméteres emlékparkot, amelyet a Tömő utcában született Psota Irén, kétszeres Kossuth-díjas, Jászai Mari-díjas, érdemes és kiváló művészről, a nemzet színészéről neveznek el. Az új emlékparkban színes növénytakaró, cserjék és árnyékot adó lombos fák teszik a járókelők számára természetközelivé a környéket.

A csaknem 30 ezer négyzetméter irodaterületű Corvin Innovation Campus első üteme várhatóan 2022 őszére, míg a második fázis 2023 harmadik negyedévére készül el. A cég kiemelte, az irodaházat és az emlékparkot is a fenntarthatóság jegyében építik fel.

Az emlékpark látványterve

evosoft Hungary Kft.

Április utolsó napjaiban átadták Budapesten a szoftverfejlesztő evosoft Hungary Kft. új székházát a budapesti Infoparkban – közölte az informatikai fejlesztőcég.

Az innovatív, hatemeletes akadálymentesített irodaház csaknem 22 ezer négyzetméter alapterületű, amelyből az evosoft Hungary Kft. szoftverfejlesztői mintegy 19 400 négyzetméteren alakítják ki irodáikat, kutató laborjaikat.

Petényi István, az evosoft Hungary Kft. ügyvezető igazgatója az átadáson elmondta, számos lehetőséget rejt magában, hogy az innováció és az informatika bölcsőjében a budapesti Infoparkban folytathatják tevékenységüket.

Az épület kivitelezője a WING Zrt. volt. Noah Steinberg, a WING Zrt. elnök-vezérigazgatója az eseményen úgy értékelte, hogy a vállalatuk speciális tudása abban rejlik, hogy tech-cégeknek hoz létre komplex székházakat, a Telekom és az Ericsson székháza mellett ebbe a sorba illeszkedik az evosoft Hungary Kft. székháza is.

Az evosoft Hungary Kft. új székháza az átadás napján 2021. április 27-én.

Wingholding Zrt.

12,34 milliárd forint volt tavaly Wingholding Zrt. teljes átfogó eredménye – tette közzé a beszámolóját az ingatlanfejlesztő és beruházó vállalat április végén a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján. Az eredmény kisebb, mint a 2019-es 18,96 milliárd forintos hasonló érték.

A Wingholding Zrt. és leányvállatai, azaz a Wing csoport 171,38 milliárd forint bevételt értek el tavaly, ezen belül a befektetésekből származó bevételek 54,29 milliárd forintot, a vevői szerződésekből származó árbevételek pedig 117,08 milliárd forintot képviseltek. Egy évvel korábban a csoport befektetésből származó bevétele 17,54 milliárd forint, a vevői szerződésekből származó árbevétele pedig 23,94 milliárd forint volt. A cégcsoport EBITDA-eredménye 51,8 milliárd forint.

A cég szerint a 2020-as évet meghatározó koronavírus-járvány és az ennek következtében megváltozott gazdasági és társadalmi környezet a Wing csoportra is hatással volt, de üzleti tevekénységét így is sikeresen folytatta.

A beszámolóban azt is írták, hogy a cégcsoport működésének belső feltételei (tőke, munkaerő) biztosítottak, külső környezete alapvetően stabil. A szabályozási környezet kiszámíthatóan működik, így a meglévő és fejlesztés alatt álló ingatlanprojektek bérbeadása, illetve esetleges eladása várhatóan a terveknek megfelelően fog lezajlani.

Forrás: MTI

Fotók: Futureal-csoport, MTI/Soós Lajos

Ajánló a Magyar Építő Fórum legújabb számából


Lapunk ezúttal is megkérdezte az építőgép forgalmazó és gépkölcsönző szektorban működő nagyvállalatok vezetőit, hogyan értékelik az elmúlt évet és mit várnak 2024-től. 

A világ legjelentősebb építőipari gépkiállításai közül messze az INTERMAT az, amelyik a leghosszabb múltra tekint vissza.Előzetes körkép és gyártói információk. 

2024. évi várakozások az építőiparban. ÉVOSZ: a rendelésállományt és a cégek véleményét figyelembe véve az építőipar 2024-ben a termelés csökkenésére készül.

Impresszum Előfizetés Médiaajánlat Adatvédelem Süti beállítások

Brand Content Kft. 2022 ©