Hazai hírek

A Metál Hungária napelemparkot épít, folytatja áruház-felújítási programját a Praktiker, Kecskeméten  rég várt parkolóház építése folytatódik.

2021. január 27.

Napelemparkot létesít szombathelyi telephelyén a Metál Hungária Zrt.

Több mint 66 millió forintos beruházással 472 panelből álló napelemparkot építtet Szombathelyen a Jávor utcai telephelyén a Metál Hungária Zrt. - adta hírül január második felében a könnyűszerkezetes csarnokok kivitelezésével, tetőhéjalással, homlokzatburkolással, valamint komplett homlokzatburkolási rendszerek építésével foglalkozó cég.

A beruházás európai uniós forrásból valósul meg, és 175 ezer kWh áram termelésére lesz alkalmas, amely 75 százalékban fedezi az üzem energiaigényét, a korábbinak a negyedére csökkentve az éves energiaköltséget. A fejlesztéssel a vállalat célja, hogy fenntartható megoldást találjon működése hatékonyságának fokozására és költségeinek csökkentésére, valamint az is, hogy a telephely működéséhez szükséges elektromos áramot minél nagyobb arányban megújuló, tiszta energiaforrásból fedezhessék. A napelemes rendszer kiépítéséhez szükséges engedélyek beszerzése és a kivitelezési szerződés megkötése már megtörtént, hamarosan megkezdődnek a kivitelezési munkálatok, így március végére működésbe léphetnek a berendezések.

Kreinbacher József, a Metál Hungária Holding Zrt. vezérigazgatója hangsúlyozta: cégüknél a jogszabályi előírásokon túlmutatóan építik be a működésbe a környezetvédelmi szempontokat, az energiahatékonyság fokozása és a megújuló energiaforrások hasznosítása mellett pedig a cég stratégiájának fontos része a minél nagyobb arányú újrahasznosítás, az építési hulladék és a csomagolóanyagok szelektív gyűjtése és elszállítása is.

Az 1995-ben alapított, szombathelyi központú Metál Hungária Holding Zrt. elsősorban könnyűszerkezetes csarnokok kivitelezésével, tetőhéjalással, homlokzatburkolással, valamint komplett homlokzatburkolási rendszerek szállításával és építésével foglalkozik az ipari, logisztikai, kereskedelmi és sport beruházások terén.

A magyar tulajdonos által irányított vállalat megrendelői között olyan jelentős beruházók találhatók, mint például a dél-koreai SK Innovation, a Samsung, vagy az Audi, a Bosch és a Mercedes. A 2019-ben mintegy 35,1 milliárd forintos forgalmat lebonyolító vállalat közvetlenül több mint 200 embernek ad munkát, az alvállalkozók számára biztosított foglalkoztatással együtt pedig több mint 800 munkavállalónak teremt munkalehetőséget.

Készül a Praktiker az otthonfelújítási program beindulására

Folytatja áruház-felújítási programját a Praktiker, a barkácsáruház-lánc készül az otthonfelújítási program beindulására - közölte a vállalat január közepén.

A tájékoztatás szerint a Praktiker átépítette budapesti, Bécsi úti áruházát, a mintegy 200 millió forintos beruházással folytatta modernizációs programját. A felújított áruház 100 embernek ad munkát.

A vállalat kiemelte, hogy várakozással tekintenek 2021 első negyedévére az otthonfelújítási program miatt, mert éppen azok a termékcsoportok után lesz visszaigényelhető a támogatás, amire a Praktiker kínálata épül. A barkácsláncnál hagyományosan a felújító és a belső ipari munkákhoz kapcsolódó termékeket keresik a vevők, de egyre hangsúlyosabb az otthonszépítéssel és lakberendezéssel kapcsolatos termékek iránti érdeklődés is.

A Praktiker nettó 67,88 milliárd forintos árbevételt ért el 2019-ben, a közlemény szerint 1998-as hazai piacra lépése óta ez volt a legeredményesebb üzleti éve. Húsz áruháza van Magyarországon, és csaknem 1600 embernek ad munkát. A nettó 190 milliárd forintosra becsült barkácspiacon a Praktiker 33 százalékos részesedéssel a második legnagyobb szereplő. A vállalat mintegy 340 beszállítóval dolgozik, a magyar beszállítók aránya meghaladja a 80 százalékot.

Parkolóházat épít a VER-BAU Kecskeméten

Egy év csúszás után idén januárban folytatódik a Bács-Kiskun Megyei Oktatókórház melletti parkolóház építése. A beruházó a VER-BAU projektcége, a VER-BAU Parking Kft., a beruházás értéke mintegy 3 milliárd forint, melyet a VER-BAU Parking Kft. saját forrásból fedez.

Jelenleg egy 90 tonnás cölöpözőgép dolgozik az építési területen. Az elkövetkezendő hetekben közel háromszáz betoncölöpöt épít a talajba, a rétegrendek összetételéhez igazodva különböző mélységekben.

Az új épületben három szinten összesen 385 fedett- és további 32 külszíni állást alakítanak ki. Az egyedi megjelenésű, modern, energiatakarékos és környezetbarát parkolóház földszintjén üzletek lesznek. A lehetséges partnerekkel a tárgyalások folyamatban vannak, őket a beruházó később nevezi meg.

Forrás: MTI, Parkolóház.info

Fotó: Praktiker

Ajánló a Magyar Építő Fórum legújabb számából


Lapunk ezúttal is megkérdezte az építőgép forgalmazó és gépkölcsönző szektorban működő nagyvállalatok vezetőit, hogyan értékelik az elmúlt évet és mit várnak 2024-től. 

A világ legjelentősebb építőipari gépkiállításai közül messze az INTERMAT az, amelyik a leghosszabb múltra tekint vissza.Előzetes körkép és gyártói információk. 

2024. évi várakozások az építőiparban. ÉVOSZ: a rendelésállományt és a cégek véleményét figyelembe véve az építőipar 2024-ben a termelés csökkenésére készül.

Impresszum Előfizetés Médiaajánlat Adatvédelem Süti beállítások

Brand Content Kft. 2022 ©