Hazai hírek

Az AXIÁL Kft. bajai központi telephelyén új szervizműhely építését kezdte meg, a Weinberg ’93 Építő Kft. új csarnoképületet épített fel Sárospatakon.

2022. március 11.

AXIÁL Kft.

Március elején megkezdték az AXIÁL Kft. bajai, központi telephelyén az új szervizműhely építését, mely elsősorban a mobilszervizszerelők munkáját fogja segíteni. Az infrastrukturális fejlesztés célja a szervizszolgáltatás további gyorsítása.

Az új műhely 830 négyzetméteren fogadja a gépeket és 8 db 5,5x5,5 méteres és 4 db 4,5x4,5 méteres ipari kapu biztosítja a gépek ki- és beállását.

A nehéz szerelési munkát daru fogja segíteni, melynek munkatere a teljes, 45 méter hosszú és 18,5 méter széles munkaterületre kiterjed, és akár 5 tonnát is felemel 6 méter magasságig. Az épület teljes területe 1060 négyzetméter lesz a szociális résszel, kézianyagraktárral együtt. A beruházás várhatóan 2022 őszére fejeződik be.

A csarnok látványterve

BuildEXT Kft.

A szolgáltatásuk iránt erősödő kereslet hatására idén mintegy 40 százalékos árbevétel-növekedéssel számol a digitális épületinformációs modellezésre (BIM) specializálódott tervezőiroda, a BuildEXT Kft., amelyet a közép-európai régióból egyedüliként választott be idén a Construction Tech Review globális építőipari magazin Európa top 10 BIM-szolgáltatója közé – adta hírül február végén a vállalalat.

A BuildEXT Kft. olyan komplex virtuális tervezést biztosít, amely lehetővé teszi az épületek tervezési, építési és üzemeltetési folyamatainak átfogó digitális modellek segítségével történő szimulálását és optimalizálását az épület teljes életciklusán átívelően.

A társaság tájékoztatása szerint a magazin szerkesztőségének szakmai stábja többlépcsős minősítési folyamatot követően - az olvasók, saját piackutatóik és egy iparági grémium bevonásával - harmadik alkalommal adja közre a kontinens top 10 BIM-megoldásszolgáltatójának listáját.

Livják Csaba, a cég alapító tulajdonosa és ügyvezető igazgatója a közleményben úgy fogalmazott, markáns pozitív visszajelzés számukra, hogy a nemzetközi szakmai magazin egyetlen közép-európai vállalatként az európai top 10-be sorolta cégüket.

A BuildEXT nevéhez fűződik a veszprémi és budapesti Continental-telephelyek generáltervezése, és a mintegy 90 000 négyzetméteres Bosch Campus II koncepcióterve. A vállalat több irodaház, adatközpont, tiszta tér és speciális technológiai központ mellett - a SYNLAB megbízásából - generáltervezőként vett részt Közép-Európa legnagyobb orvosanalitikai laborjának, valamint - a cég történetének első állami megbízásaként - a Nemzeti Oltóanyaggyár tervezésében.

A BuildEXT Kft. BIM-szolgáltatásaira külföldről is van kereslet. A társaság az elmúlt öt évben megötszörözte bevételét, jelenleg Budapesten és Münchenben is működtet irodát. A vállalat projektjeinek átlagos beruházási költsége 1-30 milliárd forint közötti, és mintegy 200 mérnök munkáját integrálják napi szinten 60 szakágban, évente 180-200 projektben. A tervek szerint a társaság 2022-ben 20 százalékkal bővíti dolgozói számát. A BuildEXT Kft. nettó árbevétele az előző évhez viszonyítva 2021-ben 53 százalékos növekedéssel átlépte az 1 milliárd forintos határt, és ezzel a 20 legnagyobb árbevételű hazai tervezőiroda közé került.

Hörcsik Richárd, a térség fideszes országgyűlési képviselője, Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter és Derczó István ügyvezető igazgató (b-j) átadja a Weinberg ’93 Kft. építőipari vállalat új csarnoképületét Sárospatakon 2022. február 18-án.

Weinberg ’93 Kft.

Február közepén Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter részvételével adták át a Weinberg ’93 Építő Kft. új csarnoképületét Sárospatakon. A magyar tulajdonú Weinberg ’93 Kft. beruházásának értéke 637 millió forint, amelyhez az állam 282 millió forinttal járult hozzá, így segítve 140 munkahely megőrzését.

A generálkivitelezéssel és acélszerkezet-gyártással foglalkozó Weinberg ’93 Építő Kft. a 2700 négyzetméteres új gyártócsarnokkal a teljes fedett, daruzott gyártófelület közel 14 200 négyzetméterre bővült. Az új gyártócsarnok egy felsőportálos hegesztőrobot-rendszernek is helyet ad. A hegesztőrobot kiemelten alkalmas infrastrukturális és energetikai hegesztett acélszerkezetek gyártására. Beszerzése a Magyar Multi Programban valósult meg.

A nyilvános cégadatbázis szerint a társaság nettó értékesítési árbevétele 19,8 milliárd forint volt 2020-ban, az előző évi 20,6 milliárd forint után. A vállalat 2,48 milliárd forint adózott eredményt ért el 2020-ban, míg 2019-ben 2,5 milliárd forintot.

Forrás: MTI, Axiál.hu

Fotó: Axiál.hu, MTI/Vajda János

Ajánló a Magyar Építő Fórum legújabb számából


Lapunk ezúttal is megkérdezte az építőgép forgalmazó és gépkölcsönző szektorban működő nagyvállalatok vezetőit, hogyan értékelik az elmúlt évet és mit várnak 2024-től. 

A világ legjelentősebb építőipari gépkiállításai közül messze az INTERMAT az, amelyik a leghosszabb múltra tekint vissza.Előzetes körkép és gyártói információk. 

2024. évi várakozások az építőiparban. ÉVOSZ: a rendelésállományt és a cégek véleményét figyelembe véve az építőipar 2024-ben a termelés csökkenésére készül.

Impresszum Előfizetés Médiaajánlat Adatvédelem Süti beállítások

Brand Content Kft. 2022 ©