Hazai céghírek

Két, az építőiparban is tevékenykedő cég GINOP Plusz pályázati projektje fejeződött  be.

2024. július 02.

Galéria Invest Kft. Békéscsaba

Csomagolóüzemet létesített és új eszközöket szerzett be a békéscsabai Galéria Invest Kft. Az építőiparban tevékenykedő vállalkozás 446 millió forintot fordított a fejlesztésre - közölték közleményben az MTI-vel.

A családi vállalkozásként magas-, mély- és útépítési építőipari, illetve parképítési kivitelezéssel foglalkozó vállalkozás 312 millió forint támogatást nyert el a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program (GINOP) Plusz keretéből, a támogatási intenzitás 70 százalékos volt.

A beruházás során átalakították és kibővítették a meglévő ingatlanukat egy csomagolóüzem létesítéséhez és vásároltak több gépet: egyebek mellett két töltő gépsort, amivel szilikon alapanyagot tudnak csomagolni, továbbá elektromos homlokvillás targoncát, gyalogkíséretű raklap felrakót, rakodólapos állványrendszert és stretchfóliázó csomagológépet szereztek be IT eszközök mellett.

A békéscsabai székhelyű családi vállalkozás 2004-től foglalkozik magas-, mély- és útépítési építőipari illetve parképítési kivitelezéssel, ami mellett környezetvédelmi- és ipari beruházásokban vesznek részt. Vállalkozási formájuk elsősorban generálkivitelezés.

2018-ban a cég bővítése érdekében a szintén békéscsabai Köviép Kft. építőipari vállalkozás kivitelezői része, illetve építőanyag kereskedése és betonelemgyártó üzeme beolvadt a Galéria Invest Kft-be.

A cég árbevételének 70-80 százaléka közbeszerzési eljárásokban megpályázott építőipari munkából származik, számos békéscsabai önkormányzati TOP-os (Terület- és Településfejlesztési Operatív Program) és Modern városok program projekt kivitelezését nyerték el. A maradék árbevétel közületeknek, magánvállalkozásnak nyújtott szolgáltatásokból fakad.

A nyilvánosan elérhető cégadatok szerint a Galéria Invest Kft. átlagosan 70-80 alkalmazottat foglalkoztat. Nettó árbevétele - amely teljes egészében belföldi értékesítésből származik - 2023-ban meghaladta a négymilliárd forintot, míg egy évvel korábban 6,8 milliárd volt. Az adózott eredmény ez idő alatt 727 millió forintról 194 millióra csökkent.

Rabacsa Metalltechnik Kft. Szentgotthárd

Több mint 406 millió forintos uniós pályázati támogatásból fejlesztette gyártási kapacitását a fémmegmunkálással foglalkozó, szentgotthárdi székhelyű Rabacsa Metalltechnik Kft. - tájékoztatta a társaság ügyvezető igazgatója az MTI-t.

Racker Balázs közölte: a GINOP Plusz pályázaton, a Széchenyi Terv Plusz program részeként megvalósult fejlesztésnek köszönhetően lézerhegesztő gépeket és csiszológépeket, valamint korszerű mérőműszereket szereztek be, illetve háromezer négyzetméterrel bővítették gyártócsarnokukat.

Hozzáfűzte: a lézerhegesztő gép beszerzésével a teljes gyártási folyamat automatizálttá vált; az új gépek telepítésével és az üzemcsarnok felépítésével, a termelési kapacitásaik bővítésével a megnövekedett exportigényeknek kívánnak megfelelni.   

A szentgotthárdi gyáregységben fémmegmunkálással méretre vágott lemezek, csövek és komplex alkatrészek előállításával foglalkoznak,  alsószölnöki üzemükben pedig az építőipar számára egyedi kovácsoltvas, rozsdamentes acél, alumínium és Corten-acél termékek, illetve fémszerkezetek gyártása zajlik.

Racker Balázs közölte: terveik között szerepel forgácsolási részlegünk kapacitásbővítő fejlesztése, újabb modern mérő és ellenőrző berendezések beszerzése, egy új automatizált felületkezelő üzemcsarnok építése, valamint egy olyan 1,2 megawattos (MW) napelem rendszer telepítése az üzem tetőszerkezete amely 2,4 megawatt akkumulátoros tárolókapacitással is rendelkezik.

A Rabacsa Metalltechnik Kft. 82 embert foglalkoztat, termékeiket az építőipar, a fémipar, a bútoripar, a megújulóenergia-ipar, a gyógyszer- orvosi gépek és eszközök, valamint a közúti gépjárműipar, vasúttechnika területén értékesítik.

A cég közlése szerint a Rabacsa Kft. 2023-ban 2 milliárd forintos árbevétel mellett 62,2 millió forint adózott eredményt ért el. Idén 2,8 milliárd forint árbevételt és 500 millió forint adózott eredményt terveznek.

MTI, fotó: Rabacsa Kft

 

Ajánló a Magyar Építő Fórum legújabb számából


Építőgép gyártók hazai pályán mutatják be legújabb termékeiket és szolgáltatásaikat a forgalmazóknak, a sajtónak.

Gréderek: amit ezekről a monstrumokról tudni kell. Csorba Kázmér kalauzolja az olvasót.

A lakáspiac és az építőipar első féléves teljesítménye az MNB és az ÉVOSZ adatai alapján.

Impresszum Előfizetés Médiaajánlat Adatvédelem Süti beállítások

Brand Content Kft. 2022 ©