Gyártói hírek

Fennállásának legsikeresebb negyedévét zárta a Masterplast-csoport, új néven folytatja a Lasselsberger-Knauf, növelte idei exportforgalmát a Mapei. 

2020. november 30.

Fennállásának legsikeresebb negyedévét zárta a Masterplast-csoport, új néven folytatja a Lasselsberger-Knauf, növelte idei exportforgalmát a Mapei. 

Masterplast-csoport

Fennállásának legsikeresebb negyedévét zárta a Masterplast-csoport a harmadik negyedévben elért 37,5 millió eurós árbevétellel - adta hírül a vállalat november közepén. A építőanyag-gyártó társaság a kedvező adatok tükrében a 2020-as évre várt 120 millió eurós forgalmat vár.

Az 1997-ben alapított Masterplast 2019-es árbevétele 107 millió euró volt. Tibor Dávid, a Masterplast Nyrt. elnöke az adatokat kommentálva elmondta: a nehéz idők ellenére a Masterplast előtt újabb beruházási és fejlesztési lehetőségek nyílnak. Azt is hozzátette, hogy a magyarországi építőanyag-piac fejlődésével kapcsolatban kifejezetten optimista a cég, mert az újonnan bejelentett kormányzati családtámogatási intézkedések jelentős lökést adhatnak az új lakásépítésnek és a felújításnak is.

Cemix-csoport

Új néven folytatja a veszprémi székhelyű építőanyag-gyártó, a Lasselsberger-Knauf – tudósított november közepén a Portfolio.hu. Az új, Cemix márkanévvel a vállalat a tervek szerint Közép-Európa nyolc ország piacán is jelen tud lenni, amivel a Knauf és a Lasselsberger család tulajdonában lévő vállalatcsoport tagjainak lehetősége nyílik a határok nélküli együttműködésre, fejlesztéseik összehangolására és erőforrásaik megosztására.

A cég 2019-ben itthon közel 350 ezer tonna építőanyagot értékesített, amellyel mintegy 12 milliárd forint árbevételt ért el. A Lasselsberger-Knauf Kft. Magyarországon négy termelőüzemet működtet és több mint 180 embert foglalkoztat. A cég Romániában és Horvátországban is rendelkezik leányvállalatokkal, ezekkel együtt éves árbevétele tavaly közel 18 milliárd forint volt.

 

Mapei-csoport

Kedvezően fogadták magánépíttetők a január 1-től életbe lépő új, otthonteremtési támogatásokat – derül ki a Mapei Kft. november közepén közzétett gyorsfelméréséből. A legtöbben az otthonfelújítási támogatást szeretnék igénybe venni, akiknek a fele a maximális 3 millió forintos támogatási összeg felhasználását tervezi.  A cég az otthonépítések kisebb és a felújítások jelentősebb felfutásra számít a jövőben.

A még október közepén publikált adatai szerint a vállalat egyébként jelentősen növelte idei exportforgalmát. A cég külföldön értékesített termékeinek összértéke szeptember végén meghaladta a 457 millió forintot, ami 84 százalékos növekedés a tavalyi évhez képest. Az építőipari segédanyaggyártó belföldi forgalma ugyanakkor 17,5 milliárd forint volt a harmadik negyedévben, ami 17,8 százalékkal magasabb az egy évvel korábbinál.

A Mapei standja egy korábbi Construma kiállításon

Forrás: MTI, Mapei.hu  

Fotó: Masterplast.hu, Mapei Kft.

Ajánló a Magyar Építő Fórum legújabb számából


Építőgép gyártók hazai pályán mutatják be legújabb termékeiket és szolgáltatásaikat a forgalmazóknak, a sajtónak.

Gréderek: amit ezekről a monstrumokról tudni kell. Csorba Kázmér kalauzolja az olvasót.

A lakáspiac és az építőipar első féléves teljesítménye az MNB és az ÉVOSZ adatai alapján.

Impresszum Előfizetés Médiaajánlat Adatvédelem Süti beállítások

Brand Content Kft. 2022 ©