Fejlesztik a balatoni közösségi közlekedést

Közel hétszázmilliós uniós és állami támogatású több várost érintő közlekedési fejlesztés kezdődött. Tavaszra mindenhol kész lesznek.

2013. szeptember 18.

Összehangoltan fejlesztik több tóparti település közösségi közlekedését a Balatonnál. A közel hétszázmillió forint uniós, illetve állami támogatást több érintett költheti el.

A Közösségi közlekedés fejlesztése a Balaton térségében című nyertes pályázatnak köszönhetően MÁV épületek és környező közterületek újulnak meg, buszmegállókat, buszfordítókat építenek, valamint a régió nagyobb vasút- és hajóállomásain egységes utastájékoztató rendszer segíti majd a közlekedők eligazodását. A projekt kedvezményezettjei a Balatoni Integrációs Kft., a MÁV Zrt., Siófok és Balatonmáriafürdő önkormányzata és a Balatoni Hajózási Zrt.

A pályázati forrásból többek között rekonstruálják a vasútállomásokat Balatonszentgyörgyön és Balatonmáriafürdőn, de megújul Fonyód állomásának peronrendszere is. Az épületek belső terei modern arculatot kapnak, és akadálymentessé teszik őket. Balatonszentgyörgyön a vasúti csomópont mellett buszmegállót alakítanak ki, és hat másik települést is érintő utastájékoztató rendszert építenek ki.

balaton 01 Nem széllel bélelt tervek - windszörfös a Balatonon (illusztráció)

A tervek megvalósítása meg is kezdődött Siófokon és Balatonmáriafürdőn a héten. Balatonmáriafürdőn a vasút- és buszállomás teljes környezete megújul. Siófokon elsősorban az autóbusszal közlekedőkre koncentrálnak. Több megállót korszerűsítenek, buszfordulókat, buszöblöket alakítanak ki, az utasokat interaktív táblák is segítik majd a tájékozódásban.

Forrás: MTI A kép forrása a Morguefiles.com.

Ajánló a Magyar Építő Fórum legújabb számából


A korábban jól ismert Doosan márkanevet januárban Develonra változtatta az új tulajdonos. Megnéztük, milyen munkagépek kerültek az új brand alatt a piacra. A képen a novemberben bejelentett új átrakó látható.

Az elmúlt fél évben az abroncsgyártók nem fukarkodtak új típusok és méretváltozatok bejelentésével, ezekből válogattunk. A képen a Michelin Crossgrip abroncsa látható.

Számos hazai fejlesztés könnyítheti meg az építőiparban vagy az építőanyag gyártásban dolgozó szakemberek dolgát. Az elmúlt néhány hónap ígéretes hazai fejlesztéseiről olvashatnak. A képen hőszigetelő üveghab látható.

Impresszum Előfizetés Médiaajánlat Adatvédelem

Brand Content Kft. 2022 ©