Fejlesztik a balatoni közösségi közlekedést

Közel hétszázmilliós uniós és állami támogatású több várost érintő közlekedési fejlesztés kezdődött. Tavaszra mindenhol kész lesznek.

2013. szeptember 18.

Összehangoltan fejlesztik több tóparti település közösségi közlekedését a Balatonnál. A közel hétszázmillió forint uniós, illetve állami támogatást több érintett költheti el.

A Közösségi közlekedés fejlesztése a Balaton térségében című nyertes pályázatnak köszönhetően MÁV épületek és környező közterületek újulnak meg, buszmegállókat, buszfordítókat építenek, valamint a régió nagyobb vasút- és hajóállomásain egységes utastájékoztató rendszer segíti majd a közlekedők eligazodását. A projekt kedvezményezettjei a Balatoni Integrációs Kft., a MÁV Zrt., Siófok és Balatonmáriafürdő önkormányzata és a Balatoni Hajózási Zrt.

A pályázati forrásból többek között rekonstruálják a vasútállomásokat Balatonszentgyörgyön és Balatonmáriafürdőn, de megújul Fonyód állomásának peronrendszere is. Az épületek belső terei modern arculatot kapnak, és akadálymentessé teszik őket. Balatonszentgyörgyön a vasúti csomópont mellett buszmegállót alakítanak ki, és hat másik települést is érintő utastájékoztató rendszert építenek ki.

balaton 01 Nem széllel bélelt tervek - windszörfös a Balatonon (illusztráció)

A tervek megvalósítása meg is kezdődött Siófokon és Balatonmáriafürdőn a héten. Balatonmáriafürdőn a vasút- és buszállomás teljes környezete megújul. Siófokon elsősorban az autóbusszal közlekedőkre koncentrálnak. Több megállót korszerűsítenek, buszfordulókat, buszöblöket alakítanak ki, az utasokat interaktív táblák is segítik majd a tájékozódásban.

Forrás: MTI A kép forrása a Morguefiles.com.

Ajánló a Magyar Építő Fórum legújabb számából


Lapunk ezúttal is megkérdezte az építőgép forgalmazó és gépkölcsönző szektorban működő nagyvállalatok vezetőit, hogyan értékelik az elmúlt évet és mit várnak 2024-től. 

A világ legjelentősebb építőipari gépkiállításai közül messze az INTERMAT az, amelyik a leghosszabb múltra tekint vissza.Előzetes körkép és gyártói információk. 

2024. évi várakozások az építőiparban. ÉVOSZ: a rendelésállományt és a cégek véleményét figyelembe véve az építőipar 2024-ben a termelés csökkenésére készül.

Impresszum Előfizetés Médiaajánlat Adatvédelem Süti beállítások

Brand Content Kft. 2022 ©