Bővült a Corvin sétány

2013. november 02.

Átadták a józsefvárosi Corvin Sétány ingatlanfejlesztés második ütemét kedden, az új szakasz a Nagytemplom utca és a Leonardo Da Vinci utca közötti területeket köti össze. A közterület 150 millió forintból újult meg.

A felújítással a promenád fedett és szabadtéri szakaszaival együtt elérte az 500 méteres hosszúságot, mellyel a Corvin Sétány több mint 70 százalékát adták át. A Robert Townshend, világhírű angol tájépítő és Andor Anikó tájtervező asszony tervei alapján készült modern, zöld sétány, mely a kivitelező reményei szerint már most szimbolikus értéket képvisel. Külön érdekessége a Sétány parkjának, hogy a grafikai beton utca bútorok és a páratér lépőkövei is visszaidézik az itt található fák leveleinek mintázatát, köszönhetően a Városi Tájképcsoport alkotásainak.

A 2004-ben indult ingatlanfejlesztés eredményeként a területet folyamatosan alakult át. Elkészült közel 1200 lakás, 44 ezer négyzetméter iroda, több mint 100 üzlethelyiség. Megújultak a környező utcák, új infrastruktúra létesült. A fejlesztésnek köszönhetően a tervből egy új, városrész született, létrejött a Corvin negyed.

corvin sétány 01 A Corvin sétány átépítésének 2. ütemében átadott új közterület a magasból 2013. október 29-én (MTI)

A megközelítőleg fél millió négyzetméteres,  200 milliárd forintos fejlesztői beruházási program már túl van a félidőn, de még közel sem tart a végénél. Eddig több mint 280.000 négyzetméter épület készült el valamint több mint 25.000 négyzetméter közterület újult és épült meg. A Sétány új ütemének átadását követően sem áll le a fejlesztés, az építkezések tovább folytatódnak.

A Corvin Sétány projektben a közel ezer értékesített lakás 20 százalékát külföldiek vásárolták meg, az év végén kezdődő következő ütemben pedig újabb 227 lakást építenek. Ezeket várhatóan 2015. harmadik negyedévében adják át és azon a területen lesz a legnagyobb zöldfelület a sétányon.

Forrás: MTI, Corvinsetany.hu A képek forrása az MTI, Fotó: Honéczy Barnabás

Kommentek

Kommenteléshez be kell lépni.   , Regisztráció

Kapcsolódó cikkek

Hazai ingatlanos hírek

Zöldkötvényt bocsátott ki a Futureal, rekordszámú új lakás átadását tervezi idén a Cordia, 23 milliárd forintos hitelt ad az OTP a Duna Terasz Grande lakóparkhoz.

Új villamosvonal tervezése indul Budapesten

Négykilométeres új villamospálya is épülne a Galvani híddal együtt a tervek szerint. Az itt futó új vonal teljesen új közlekedési kapcsolatokat jelentene a fővárosnak.

Idén is kiosztották Budapest Építészeti Nívódíját

A díjat idén a felújított angyalföldi Vizafogó Óvoda kapta, és kiosztottak négy dicséretet is, amit az Országos Múzeumi Restaurálási és Raktározási Központ is kapott.

Az építőanyagok forgalmának növekedésére számít jövőre az egyik legnagyobb hazai kereskedőhálózat

Az újHÁZ Centrum őszi trendriportját mutatta be november elején Budapesten. Idén erős növekedés volt a kerti kiegészítők piacán.

Impresszum Előfizetés Médiaajánlat Adatvédelem

Brand Content Kft. 2020 ©