Átadták a Masterplast németországi üzemének új csarnokát

A németországi konjunktúrára készülnek.

2023. szeptember 28.

Átadták a Masterplast Nyrt. németországi üzemének új csarnokát szerdán, az építőanyagokat gyártó magyar tőzsdei társaság az első számú európai piacon várható energetikai korszerűsítési konjunktúrára készülve hajtotta végre a beruházást a Szász-Anhalt tartományi Ascherslebenben

A belső forrásokból finanszírozott fejlesztés kiváltja a korábban bérelt raktárt, ami gazdaságosabb logisztikai megoldások felé nyitja meg az utat és így versenyképesebbé teszi a céget Németországban, de a gyártási képességek fejlesztését is szolgálja - emelték ki a háromezer négyzetméteres csarnok átadására szervezett ünnepségen, amelyen vállalatvezetők mellett diplomaták és helyi politikusok is részt vettek.

A Masterplast 2020-ban alapította meg németországi leányvállalatát egy több mint 25 éve működő, építőipari membránok és ipari laminátumok gyártásával foglalkozó társaság felvásárlásával. A mintegy hárommillió eurós beruházással e cég, a Masterplast Nonwowen GmbH kapacitása bővül.

"Nagy bátorság kellett ahhoz, hogy Németországban merjünk vállalatot felvásárolni, de jó döntést hoztunk" - emelte ki a közmédiának adott nyilatkozatában Tibor Dávid, a Masterplast elnöke, hozzátéve, hogy egy magyar cégnek a német piac "ugródeszka" az egész térséghez.

Az ascherslebeni üzemben készülő termékeken a "Made in Germany" felirat szerepel a Masterplast név mellett, a raktárbázis révén pedig az egyéb építőipari szigetelőanyagokat is "globálisan tudjuk szállítani" - tette hozzá. Mindez "mérföldkő" a társaság történetében, és "megalapozza ennek az évtizednek a dinamikus fejlődését" - fejtette ki a vállalatvezető.

 Az új csarnok lehetővé teszi a rugalmas, kisebb tételű kiszolgálást, ami a partnerek fontos elvárása. "A várható épületenergetikai korszerűsítési hullám előtt ez a fejlesztés kulcsfontosságú lépés a piaci pozícióink megerősítéséhez az EU legnagyobb piacán" - mondta Tibor Dávid.

Az 1997-ben alapított Masterplast a legnagyobb magyar tulajdoni hátterű hőszigetelőanyag-gyártó. A kelet-közép-európai régió tíz országában leányvállalataival biztosítja a közvetlen piaci jelenlétet, export révén pedig a többi európai ország többségében is forgalmazza termékeit. A vállalat árbevétele 2022-ben 201,8 millió euróra emelkedett az egy évvel korábbi 191,5 millió euróról, adózott eredménye a 2021. évi 16 millió euróról 15,7 millió euróra csökkent.  A Masterplast részvényeivel a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) prémium kategóriában kereskednek. 

Masterplast via MTI

 

Ajánló a Magyar Építő Fórum legújabb számából


Egyre nagyobb teret nyernek hazánkban a környezetkímélő energetikai megoldások, melyek elterjedése a tavalyi energiaársokk hatására újabb lendületet kapott. Összeállításunk a hőszivattyús technológia aktualitásairól és kihívásairól szól.

Egy sor iparági szereplő áldoz nem kevés pénzt alternatív üzemanyagok fejlesztésére. De milyen motorokat építenek, melyek áthidalhatják azt az időszakot, mialatt az iparágban a jövő üzemanyagaival kapcsolatos kutatások folynak.

A Caterpillar az idén márciusban tartott ConExpo óta az elmúlt 6 hónapban tucatnyi új munkagéppel és szerelékkel jelent meg a piacon. Összeállításunkban a termékpaletta széles voltát szeretnénk érzékeltetni. 

Impresszum Előfizetés Médiaajánlat Adatvédelem

Brand Content Kft. 2022 ©