A Heidelberg elfogadta a kartellbüntést

160 millió euróra mérsékelte a német Legfelsőbb Bíróság a Heidelbergre kartellezés miatt kirótt büntetést, amit a cég el is fogadott.

2013. április 23.

A német Legfelsőbb Bíróság helyben hagyta azt a korábbi döntést, amely több mint 160 millió euróra büntette a Heidelberg cementgyártót a német kartellezést tiltó törvények sorozatos megsértése miatt 1990 és 2002 között - írja a Construction Europe. Ez a pontosan 161,4 millió eurós büntetés is 8,5 millióval euróval csökkentett összeg, derül ki az újság beszámolójából, hiszen 2009 óta húzódott az ügy a német igazságszolgáltatás útvesztőiben.

A Heidelberg jelezte, elfogadja a döntést, és a következő egy másfél évben ki is fogja fizetni a büntetést. Heidelberg elnöke Dr. Bernd Scheifele, azt nyilatkozta, az igazgatóság jelenlegi tagjai közül egyike sem érintett az ügyben, mivel azok, aki részt vettek ebben, már nem dolgoznak a cégnél.  Azóta Heidelberg Cement létrehozott egy egységes megfelelőségi programot. A Heidelberg reméli, ez megakadályozza, hogy a jövőben hasonló elítélhető piaci magatartást folytasson a cég.

Kommentek

Kommenteléshez be kell lépni.   , Regisztráció

Ajánló a Magyar Építő Fórum legújabb számából


A csehországi Dobříšban található Doosan Bobcat-központban rendezték meg a Bobcat Demo Days-t. A cég a legújabb termékeit és technológiáit mutatta be.   

 

Az ukrajnai háború és következményei hatására többé-kevésbé ugyanazok a tendenciák érvényesülnek a szomszédos országok építési piacán. Egy biztos: mindenkinek fájni fog.

Átadták a Néprajzi Múzeumot, amely a Liget Budapest projekt keretében épített újabb nagyszabású épület. Díjeső a terveknek, de hogyan készült el az épület? Interjú a projektvezetőkkel.

Impresszum Előfizetés Médiaajánlat Adatvédelem

Brand Content Kft. 2022 ©