A Biggeorge a tőzsdén

Az ingatlanbefektető Biggeorge REIT Nyrt. törzsrészvényeivel november 22-én lehet először kereskedni a Budapesti Értéktőzsdén.

2023. november 21.

A papírokat a tőzsde standard kategóriájába sorolták be, az ezer forint névértékű részvények bevezetési ára 933 forint.

A tőzsde kibocsátói oldalán olvasható tájékoztatás szerint a Biggeorge REIT Nyrt. tulajdonosa 74,87 százalékban a Biggeorge Property Nyrt.

A Biggeorge REIT Nyrt. 2022. március 7. óta a szabályozott ingatlanbefektetési társaságokról (SZIT) szóló törvény alapján nyilvántartásba vett előtársaság, mely a külföldi jogrendszerekből ismert REIT-ek (Real Estate Investment Trust) magyarországi megfelelője.

A Biggeorge REIT Nyrt. a saját tulajdonú ingatlanok adásvétele és fejlesztése mellett ingatlankezeléssel és vagyonkezeléssel foglalkozik, továbbá holdingtársaságként összefogja a portfóliójába tartozó projekttársaságok működését.

A tőzsdei bevezetéshez készült tájékoztató szerint a 2021 márciusában alapított társaság a 2022-es évet 254 millió forint konszolidált, adózás utáni veszteséggel zárta, bevételei mintegy 1 millió forintot tettek ki. Saját tőkéje 3,531 milliárd forint volt a tavalyi év végén, a befektetési célú ingatlanok értéke meghaladta a 4,1 milliárd forintot. 2023 első fél évében 2,53 milliárd forint bevétel mellett 2,38 milliárd forint nyereséget ért el.

BÉT via MTI, fotó: Sasad liget, fejlesztő Biggeorge

Ajánló a Magyar Építő Fórum legújabb számából


Egyre nagyobb teret nyernek hazánkban a környezetkímélő energetikai megoldások, melyek elterjedése a tavalyi energiaársokk hatására újabb lendületet kapott. Összeállításunk a hőszivattyús technológia aktualitásairól és kihívásairól szól.

Egy sor iparági szereplő áldoz nem kevés pénzt alternatív üzemanyagok fejlesztésére. De milyen motorokat építenek, melyek áthidalhatják azt az időszakot, mialatt az iparágban a jövő üzemanyagaival kapcsolatos kutatások folynak.

A Caterpillar az idén márciusban tartott ConExpo óta az elmúlt 6 hónapban tucatnyi új munkagéppel és szerelékkel jelent meg a piacon. Összeállításunkban a termékpaletta széles voltát szeretnénk érzékeltetni. 

Impresszum Előfizetés Médiaajánlat Adatvédelem

Brand Content Kft. 2022 ©