Kőfejtőbe költözik a SaMoTer

Ha nem lehet bent, megcsináljuk kint. Az olaszok válasza a kiállításokat tizedelő járványhelyzetre.

2021. május 16.

A SaMoTer, az egyik legjelentősebb európai építőgép és berendezés kiállítás és vásár idén egy kőbányába költözik. Az esemény a tavalyról a járványhelyzet miatt elhalasztott kiállítás szabadtéri „élő kiadása”. Szeptember 30. és október 2. között kerül sor a rendezvényre, ahol a szakemberek személyesen ismerkedhetnek meg működés közben, terepen a földmunka, építkezés, bányászat során használatos új gépekkel, felszerelésekkel, berendezésekkel.  

Az esemény helyszíne  Milánó közelében, a Vaprio Consortium külszíni bányájában van. Ezen a több, mint 200. 000 négyzetméteres területen a kiállítóknak lehetőségük lesz hagyományos módon, standokon megjelenni, de működés közben, valódi munkakörnyezetben is bemutathatják termékeiket. Saját kiállítóterületükön belül szervezhetnek technikai bemutatókat, többek között azt is lehetővé téve, hogy a leendő vásárlók maguk is beülhessenek a kormány mögé, és működés közben tesztelhessék a gépeket.

Ezeken kívül ebben a három napban újra kinyit az exkluzív, 15. 000 négyzetméteres  SaMoTer Demo Arena, ahol a látogatóknak lehetőségük lesz arra, hogy megismerkedjenek az építési helyszíneken használatos legújabb innovatív megoldásokkal, technológiákkal, applikációkkal.

A kísérő programok sem maradnak el. A közeli Villa Castelbarco-ban (ahonnan a kisbuszok indulnak majd a helyszínre) lesz lehetőség jól felszerelt termekben tanfolyamok, konferenciák megtartására, valamint üzleti találkozók és tárgyalások megtartására.

A rendezvény ily módon történő lebonyolításának az ötletet lelkesedéssel fogadták a szervező bizottság vezetői. Giovanni Mantovani, a szervező Veronafiere vezérigazgatója elmondta: „Soha nem volt még Olaszországban ilyen jellegű esemény. 2021-ben, amikor újjáéled az olasz építőgép piac, alapvető fontosságúak az üzleti találkozások. Ez az esemény újabb lépés a SaMoTer következő, 2023-as rendezvénye felé, amelyre újra Veronában kerül majd sor. Az esemény egészségügyi szempontból sokkal biztonságosabb, mivel teljes egészében kültéren tartják majd.”

Veronafiere, Maép  

 

Ajánló a Magyar Építő Fórum legújabb számából


Lapunk ezúttal is megkérdezte az építőgép forgalmazó és gépkölcsönző szektorban működő nagyvállalatok vezetőit, hogyan értékelik az elmúlt évet és mit várnak 2024-től. 

A világ legjelentősebb építőipari gépkiállításai közül messze az INTERMAT az, amelyik a leghosszabb múltra tekint vissza.Előzetes körkép és gyártói információk. 

2024. évi várakozások az építőiparban. ÉVOSZ: a rendelésállományt és a cégek véleményét figyelembe véve az építőipar 2024-ben a termelés csökkenésére készül.

Impresszum Előfizetés Médiaajánlat Adatvédelem Süti beállítások

Brand Content Kft. 2022 ©