Újabb fordulat a SaMoTER kiállítás kapcsán

Ezúttal nem a járvány, hanem annak következményei okozzák a bajt. Akkor is, ha egyébként futna a szekér.

2021. június 08.

A Veronafiere kénytelen lemondani a SaMoTer kiállítás és vásár, az olasz építőgép ipar legnagyobb kiállításának elmaradása után egy kőfejtőbe tervezett Bemutató Napok-at is.

A kültéri élő bemutatót  idén szeptember 30. és október 2. közötti időpontra tervezték, a járvány elleni intézkedések esetleges újbóli bevezetése miatt kültéri helyszínen. Mind a potenciális kiállítók, mind a szakmai szervezetek nagy érdeklődést tanúsítottak az építőgépekre koncentráló esemény ilyen formában történő megrendezése iránt. Egészen idáig.

A döntést most előre nem látható fejlemények sorával, és ezek nem kalkulálható alakulásával indokolták. Az idei első negyedévben 40%-al nőtt Olaszországban az építőgépek és felszerelések értékesítése, és a rendelések nem csökkennek. De nemcsak Olaszországban, hanem világszerte nagy gondok vannak a rendelések teljesítésében. Három fő oka van ennek:  a nyersanyagok árának növekedése, az alkatrészhiány és a beszállítói láncok bizonytalan működése.

„Az iparágban előre nem látható forgatókönyv következett be, ami most arra kényszeríti az építőgép gyártókat, hogy hirtelen irányt váltsanak - jelentette ki Giovanni Mantovani,  Veronafiere vezérigazgatója.  Emiatt fontoltuk meg, hogy elhalasszuk a „Bemutató Napok-at”. Olyan kiállításokat szervezni, amelyek a résztvevők igényeire vannak szabva, nagy flexibilitást és adaptációs képességet kívánnak meg annak érdekében, hogy a legjobb üzleti és promóciós lehetőségeket kínáljanak a piaci szereplőknek. Mostantól még nagyobb erővel azon fogunk dolgozni, hogy a jelen viszonyoknak megfelelően új megközelítéssel fussunk neki a következő SaMoTer megrendezésének.”

Egyszerűsítve a kissé bonyolult megfogalmazást, arról van szó, hogy ez történik egy olyan helyzetben, amikor a vevők dörömbölnek az ajtón, a gyártók pedig széttárják a kezüket. A szervezők szerint ehhez kiállítást rendezni nem szükséges. A döntéssel egyetértenek a piaci szereplők és az iparági szövetségek.  A következő, 31. kiállítást 2023-ban tervezik megtartani. 

Maép hír 

Ajánló a Magyar Építő Fórum legújabb számából


Lapunk ezúttal is megkérdezte az építőgép forgalmazó és gépkölcsönző szektorban működő nagyvállalatok vezetőit, hogyan értékelik az elmúlt évet és mit várnak 2024-től. 

A világ legjelentősebb építőipari gépkiállításai közül messze az INTERMAT az, amelyik a leghosszabb múltra tekint vissza.Előzetes körkép és gyártói információk. 

2024. évi várakozások az építőiparban. ÉVOSZ: a rendelésállományt és a cégek véleményét figyelembe véve az építőipar 2024-ben a termelés csökkenésére készül.

Impresszum Előfizetés Médiaajánlat Adatvédelem Süti beállítások

Brand Content Kft. 2022 ©