Újabb fordulat a SaMoTER kiállítás kapcsán

Ezúttal nem a járvány, hanem annak következményei okozzák a bajt. Akkor is, ha egyébként futna a szekér.

2021. június 08.

A Veronafiere kénytelen lemondani a SaMoTer kiállítás és vásár, az olasz építőgép ipar legnagyobb kiállításának elmaradása után egy kőfejtőbe tervezett Bemutató Napok-at is.

A kültéri élő bemutatót  idén szeptember 30. és október 2. közötti időpontra tervezték, a járvány elleni intézkedések esetleges újbóli bevezetése miatt kültéri helyszínen. Mind a potenciális kiállítók, mind a szakmai szervezetek nagy érdeklődést tanúsítottak az építőgépekre koncentráló esemény ilyen formában történő megrendezése iránt. Egészen idáig.

A döntést most előre nem látható fejlemények sorával, és ezek nem kalkulálható alakulásával indokolták. Az idei első negyedévben 40%-al nőtt Olaszországban az építőgépek és felszerelések értékesítése, és a rendelések nem csökkennek. De nemcsak Olaszországban, hanem világszerte nagy gondok vannak a rendelések teljesítésében. Három fő oka van ennek:  a nyersanyagok árának növekedése, az alkatrészhiány és a beszállítói láncok bizonytalan működése.

„Az iparágban előre nem látható forgatókönyv következett be, ami most arra kényszeríti az építőgép gyártókat, hogy hirtelen irányt váltsanak - jelentette ki Giovanni Mantovani,  Veronafiere vezérigazgatója.  Emiatt fontoltuk meg, hogy elhalasszuk a „Bemutató Napok-at”. Olyan kiállításokat szervezni, amelyek a résztvevők igényeire vannak szabva, nagy flexibilitást és adaptációs képességet kívánnak meg annak érdekében, hogy a legjobb üzleti és promóciós lehetőségeket kínáljanak a piaci szereplőknek. Mostantól még nagyobb erővel azon fogunk dolgozni, hogy a jelen viszonyoknak megfelelően új megközelítéssel fussunk neki a következő SaMoTer megrendezésének.”

Egyszerűsítve a kissé bonyolult megfogalmazást, arról van szó, hogy ez történik egy olyan helyzetben, amikor a vevők dörömbölnek az ajtón, a gyártók pedig széttárják a kezüket. A szervezők szerint ehhez kiállítást rendezni nem szükséges. A döntéssel egyetértenek a piaci szereplők és az iparági szövetségek.  A következő, 31. kiállítást 2023-ban tervezik megtartani. 

Maép hír 

Kommentek

Kommenteléshez be kell lépni.   , Regisztráció

Ajánló a Magyar Építő Fórum legújabb számából


A csehországi Dobříšban található Doosan Bobcat-központban rendezték meg a Bobcat Demo Days-t. A cég a legújabb termékeit és technológiáit mutatta be.   

 

Az ukrajnai háború és következményei hatására többé-kevésbé ugyanazok a tendenciák érvényesülnek a szomszédos országok építési piacán. Egy biztos: mindenkinek fájni fog.

Átadták a Néprajzi Múzeumot, amely a Liget Budapest projekt keretében épített újabb nagyszabású épület. Díjeső a terveknek, de hogyan készült el az épület? Interjú a projektvezetőkkel.

Impresszum Előfizetés Médiaajánlat Adatvédelem

Brand Content Kft. 2022 ©