Új eszközök az MB Crusher kínálatában

A különféle munkaterületeken felmerülő igények kielégítésére az MB Crusher három új szortírozókanállal állt elő.

2021. október 07.

Két kisebb kanál mini- és midikotrókhoz

Kisebb kotrókhoz az MB-G350 és MB-G450 modellek érkeztek a gyártó kínálatába, melyek közül az előbbi tömege alig 85 kg, és 1,3-2,6 tonnás minikotrókhoz passzol, míg az utóbbi súlya 288 kg, és 3-6 tonnás midikotrókon használható.

A kompakt, sokoldalú, biztonságos és precíz eszközök nagyobbra nyílnak, mint bármelyik másik szortírozókanál a piacon, azaz viszonylag kis méretük ellenére bőven alkalmasak nagyobb tárgyak megfogására és mozgatására is. A munkaterület biztonságának szavatolása érdekében tehertartó szeleppel látták el őket, míg a fokozott kopásnak kitett alkatrészek Hardox acélból készülnek.

Mindkét modellt úgy tervezték, hogy felszerelhetők legyenek egy elektromos kiegészítővel: ezzel 360 fokban elforgathatóvá válnak azokon a minikotrókon is, melyeken csak két hidraulikavezeték található.

MB-G450

Hasonlóan a nagyobb kanalakhoz, az MB-G450 cserélhető vágóélekkel készül, amelyek élettartamuk kitolása érdekében meg is fordíthatók. Mindkét eszköz kétféle változatban készül: rotátorral vagy anélkül.

Szintén közös a két modellben, hogy kiegészítők segítségével többféle anyag kezelésére tehetők alkalmassá: a burkolatkészlet szemcsés anyagok – például föld, kavics vagy homok – rakodását szolgálja, míg a többcélú vágóél-készlet a szabálytalan formájú tárgyak megfogásakor nyújt segítséget. Ezen felül az MB-G450 kanálhoz gumi védőkészlet vásárolható érzékeny, sérülékeny tárgyak rakodásához.

MB-G1000 a 18-25 tonnás kotrókhoz

1615 kg-os tömegével és 0,44 m3-es kapacitásával a sokoldalú, kompakt és rendkívül megbízható MB-G1000 válogatókanalat kifejezetten nehéz munkákhoz tervezték. Emiatt az eszközt több ponton is megerősítették, ami azonban nem befolyásolta a mozgékonyságot és könnyű használhatóságot.

Az új jellemzők közt említést érdemel a kettős motor, mely hatékonyabb forgatást és nagyobb záróerőt tesz lehetővé, illetve a hidraulikus munkahengerekbe épített szabályozószelepek, amik a pontosságra vannak jó hatással anyagmozgatási feladatok során.

MB-G1000

Az új modell döntött alaplemezen kapott helyet, mely megkönnyíti a hozzáférést és növeli a hatósugarat, valamint 360 fokban hidraulikusan forgatható, hogy a kanállal a munkakörülményektől függetlenül hatékonyan legyenek felvehetők a különféle tárgyak és anyagok.

Munkavédelmi szempontból igen fontos a biztonsági szelep, ugyanis meggátolja a pofák kinyílását abban az esetben, ha a kotró hidraulikanyomása hirtelen lecsökkenne. A gyártó ezen kívül beépített egy szilentblokkot is, hogy a kanál olyan helyen is használható legyen, ahol ügyelni kell az alacsony zajszintre.

Csakúgy, mint kisebb testvérei, az MB-G1000 is többféle kiegészítővel szerelhető fel az elvégzendő munka függvényében. Az élekhez kapható fogásjavító készlet megkönnyíti a szokatlan alakú és tömegű tárgyak felvételét, míg a többcélú élkészlet egyik fele fogazott, másik fele pedig sima. Szintén megrendelhető a gumi védőkészlet érzékeny, sérülékeny tárgyak rakodásához, illetve az apró tárgyak és szemcsés anyagok kezeléséhez elengedhetetlen burkolatkészlet.

Szöveg és fotó: MB Crusher (Europe). Nyitókép: MB-G350

Kommentek

Kommenteléshez be kell lépni.   , Regisztráció

Ajánló a Magyar Építő Fórum legújabb számából


A Doosan 2021. decemberben nem kevesebb mint 10 új gumikerekes és lánctalpas kotró modellt mutatott be, ezzel teljessé téve a cég DX-7 típuscsaládját, mely összesen 17 lánctalpas és gumikerekes, Stage V. motorral felszerelt kotrót ölel fel.  A modellek üzemi tömege 5 és 100 tonna közt alakul.

Az ÉVOSZ idén is elkészítette „Az építési ágazat 2022. évi súlyponti problémái, javaslatok ezek megoldásához”  című szakmai anyagát. Cikkünkben a 10 fejezetből álló dokumentum első két fejezetét idézzük.

Itthon 2021. júniusban közzétették a „Magyarország Nemzeti Hidrogénstratégiája” c. dokumentumot,  amelynek célja, hogy ösztönözze a hidrogéngazdaság kiépítését és biztosítsa Magyarország aktív szerepét az európai hidrogéntechnológia bevezetésében.  Hazai és nemzetközi körkép.

Impresszum Előfizetés Médiaajánlat Adatvédelem

Brand Content Kft. 2022 ©