Új Caterpillar forgó marófejek

Szűkebb helyen és csendesebben dolgozhatnak velük a kotrók.

2023. szeptember 07.

A Cat által kotrókhoz kínált forgó marófejek hatékony és gyors munkát tesznek lehetővé tömör, kemény anyagok esetében például árokásás vagy bontás során. A törmeléket kisebb darabokra aprózzák szét, ennek köszönhetően a rakodásra használt kanalak is kevésbé használódnak el. Pontosságuknál és a törés precizitásánál fogva a hasonló eszközök ideálisak hely szűkében vagy városi területeken végzett feladatokhoz. Sőt, a marófejek érzékeny helyszíneken – például lakóövezetek, kórházak közelében – is bevethetők, ugyanis más törőszerelékekkel összevetve alacsonyabb zajszintet produkálnak.

Az új Cat RC20 és RC30 modellek a hagyományos csapszeges megoldás mellett S-type, Cat pin grabber és CW gyorscserélőkkel is használhatók, emellett a marófejek a Cat hidromechanikus eszköz-segédkeretekkel is kompatibilisek, melyek nagyban megkönnyítik a szerelékek mozgatását egyik helyszínről a másikra. Alapesetben a marófej manuálisan forgatható el 90 vagy 270 fokban, azonban az opcionális hidraulikavezeték-készlet megvásárlásával a 180 fokos elforgatás is lehetővé válik például szűk árkok mélyítéséhez. Fontos, hogy a forgómaró vízbe merítve is dolgozhat, ezzel ideálissá válik kotrási feladatok elvégzésére.

A közvetlen hajtás által garantált magas nyomaték egyben nagyfokú hatékonyságot és termelékenységet is jelent, és – mivel a dobok közelebb kerültek egymáshoz – a gépkezelők még keskenyebb árkokat hozhatnak létre, ráadásul kevesebb üzemanyag felhasználása mellett. További előny, hogy a marófogak egyszerű szerszámok használatával, könnyen és gyorsan cserélhetők, míg a karbantartási pontok a megfelelő panelek eltávolításával szintén egyszerűen érhetők el. A korábbiakhoz képest megújultak a tömítések, melyek hatékonyabban tartják bent a kenőanyagot és kívül a port, hogy ritkábban legyen szükség beavatkozásra.

Érdekesség, hogy az üzemeltetők immár a flottát alkotó gépeket és szerelékeket is egy helyen kisérhetik figyelemmel. Ehhez a nyomkövető funkcióval ellátott eszközök a VisionLink felületen tekinthetők meg, míg az előfizetéssel rendelkező gépek figyelésére a Product Link szolgál. A vagyonbiztonság érdekében automatikusan riasztás lép életbe, ha a nyomkövetős szerelék elhagyja az előre beállított terület határait.

Forrás és fotó: Caterpillar 

Ajánló a Magyar Építő Fórum legújabb számából


Lapunk ezúttal is megkérdezte az építőgép forgalmazó és gépkölcsönző szektorban működő nagyvállalatok vezetőit, hogyan értékelik az elmúlt évet és mit várnak 2024-től. 

A világ legjelentősebb építőipari gépkiállításai közül messze az INTERMAT az, amelyik a leghosszabb múltra tekint vissza.Előzetes körkép és gyártói információk. 

2024. évi várakozások az építőiparban. ÉVOSZ: a rendelésállományt és a cégek véleményét figyelembe véve az építőipar 2024-ben a termelés csökkenésére készül.

Impresszum Előfizetés Médiaajánlat Adatvédelem Süti beállítások

Brand Content Kft. 2022 ©