Rangos elismerést kapott a Manitou

2018. január 10.

A Manitou Francia Dizájn Csillaga elismerést kapott tavaly decemberben. A díjjal a formatervezésért, a kutatás-fejlesztésért felelős osztályok munkáját ismerték el, melyek a teleszkópos rakodó stílusán, ergonómiáján és funkcionalitásán javítottak.

Az APCI (Ügynökség az Ipari Alkotások Elősegítéséért) Párizsban a Manitout az „Étoile du Design Made In France”, azaz a Francia Dizájn Csillaga elismeréssel tüntette ki. A Dizájn Csillagai ceremónián, Párizs kulturális központjában, a Centre Georges-Pompidou-ban nyújtották át a Manitou mérnökeinek az „Étoile du Design Made In France”, azaz a Francia Dizájn Csillaga díjat.

Ezzel a kitüntetéssel, melyet az APCI ügynökség ítél oda, a formatervezésért, illetve a kutatás-fejlesztésért felelős részlegek munkáját ismerték el, amelyek a teleszkópos rakodót ergonomikusabbá és még inkább funkcionálissá tették. Több mint 160 modell közül érdemelte ki a Manitou teleszkópos rakodója az elismerést. 

 A 30 fős zsűrit, melyet az ipari dizájn szektor legbefolyásosabb személyiségei alkotják, elbűvölte a széria „zsivány” kinézete, az erőt és agresszivitást sugárzó feszes, éles vonalai.

A Manitou nyertes teleszkópos rakodója

Thierry Lehmann, a NewAg sorozat tervezője és projektvezetője elmesélte, hogyan született meg a koncepció: „A 2000-es év előtt az anyagmozgatási piacon még csak kis mértékben voltunk jelen, de akkor már megpróbáltuk egy új modellsorozat dizájnjának alapjait megalkotni. A NewAg-sorozatnál a felhasználó kényelmét tettük a fejlesztések középpontjába, egyértelmű hangsúllyal a biztonságon. 

Az Easy-Step megoldással egyszerű a belépés a fülkébe, s a joystick-kal még optimálisabb a kezelés. Mindezek hozzájárulnak ahhoz, hogy a gépkezelőnél a mozgásszervi rendellenességek kialakulásának esélyét nagymértékben csökkentsük. Nagyon dinamikus dizájn mellett döntöttünk, mely hatékonyságot, robusztusságot és erőt közvetít.”

A Manitou Csoport a NewAg sorozat fejlesztése közben 8 szabadalmat jelentett be, s a munkában a három év alatt több mint 150 munkatárs vett részt. A fejlesztés mérlege összesen 100 000 munkaóra, a termék tesztelése pedig több mint 120 000 munkaórán keresztül tartott. 

A NewAg széria bevezetését követően több mint 3000 gépet rendeltek a vásárlók, népszerűségének köszönhetően mára 13 modellt tartalmaz a gépcsalád. Az új MLT 730-115, melynek kapacitása 3 tonna, emelési magasság pedig 7 méter, M-Varioshift (kétfokozatú hidrosztatikus és powershift) sebességváltóval szerelt (és az elérhető két modell közül az egyik kompaktabb, ennek szélessége 2,06 m, magassága pedig 2,14 m). A széria egy másik modellje az MLT 733-115, amely LSU szivattyúval, illetve traktor homologizációval, vagy anélkül is elérhető a vásárlók számára.

Forrás: Constructionequipmentguide.com, Axiál.hu

Fotó: Constructionequipmentguide.com

Kommentek

Kommenteléshez be kell lépni.   , Regisztráció

Kapcsolódó cikkek

Impresszum Előfizetés Médiaajánlat Adatvédelem

Brand Content Kft. 2020 ©