Megújultak a Haulotte COMPACT elektromos személyemelői

A személyemelők elsőszámú európai gyártójaként ismert Haulotte nemrég frissítette COMPACT elektromos ollós emelőit.

2022. augusztus 08.

A szériához öt modell tartozik. . Ezek jellemzőit tekintjük át a gyártó tájékoztatása alpján.

• Öt munkamagasság 8 és 14 méter között, melyhez 250 kg-tól 450 kg-ig terjedő terhelhetőség társul

• Két vázszélesség, illeszkedve az alkalmazás helyszínéhez

• Kül- és beltéri használat a COMPACT 10N és COMPACT 14 modellek kivételével

• Minden érzékeny alkatrész teljesen védett helyre került, hogy a gépek megterhelő vagy szennyezett környezetben is gond nélkül üzemelhessenek. Az emelő elülső részén a kormánymunkahenger és a különböző érzékelők a vázon belül helyezkednek el a sérülések elkerülése érdekében, míg hátul a létrát, az aszinkron motorokat és a töltőcsatlakozókat a lökhárítóként funkcionáló ellensúly óvja a költséges és időigényes javításoktól. A szállítás megkönnyítéséhez minden oldalon villástargonca emelési pontok állnak rendelkezésre.

• Tervezéskor különösen nagy figyelem hárult a vezetékek és tömlők elvezetésére az ollószerkezetnél, a keresztmerevítők pedig gondoskodnak a kosár merevségéről, mozdulatlanságáról magasban végzett munkák közben.

• Az új COMPACT emelőkön a korlátok megerősítése érdekében vastagabb szelvényeket használt a gyártó. Az esetleges ütések elnyelésében két vízszintes merevítő segít, melyek meggátolják azt is, hogy idővel deformálódjon a szerkezet. Közös jellemzőként minden modell alapáron tartalmazza a könnyen összehajtható korlátot, mely behajtott állapotban sem nyúlik túl a gép alapterületén.

• Akár 25 százalékos emelkedőket is leküzdenek, és modelltől függően akár 450 kg terhet (3 főt) is felemelhetnek.

• Teljesen kiemelt helyzetben is lehetséges a menetelés.

• A COMPACT 8N, 10 és 12 modellek kül- és beltéri üzemeltetésre is alkalmasak a terhelhetőséget vagy emelési magasságot érintő korlátozások nélkül.

• Két vázszélesség áll rendelkezésre: a keskenyvázú, 0,8 m széles modellek könnyebben mozgathatók, jobban elférnek szűk helyeken, míg az 1,2 m széles gépek előnye a nagyobb padlóterületben mutatkozik meg.

• A hidraulikus hajtás leváltása aszinkron motorokkal jelentősen megnövelte az emelők energiahatékonyságát.

• A Haulotte Activ’Screen fedélzeti diagnosztikán keresztül elérhetővé válnak a gép paraméterei, illetve a gép állapotával kapcsolatos legfontosabb valós idejű információk.

• Ugyanezek lekérdezhetők a Haulotte Diag mobiltelefonos applikáción keresztül is, mely a fejlett diagnosztika mellett részletes hibaelhárítási eljárásokkal is segíti a felhasználót.

• A SHERPAL telemetriarendszer emellett a távdiagnosztikát is lehetővé teszi. A hibakódok kiolvasásával és a megoldásra tett javaslatokkal szintén csökkenti a munkából kiesett időt, de a telemetriából kinyert adatok a szervizesek munkájának szervezéséhez is igen hasznosak. A már említett Activ’Energy Management eszköz eközben az akkumulátor karbantartásában segít, mellyel jelentős költségeket takaríthat meg az üzemeltetőnek.

A Haulotte tájékoztatója alapján. Fotók: Haulotte. Borítókép: COMPACT12, belül COMPACT10.

https://www.youtube.com/watch?v=rnKTys-jfnc

 

Kommentek

Kommenteléshez be kell lépni.   , Regisztráció

Ajánló a Magyar Építő Fórum legújabb számából


A csehországi Dobříšban található Doosan Bobcat-központban rendezték meg a Bobcat Demo Days-t. A cég a legújabb termékeit és technológiáit mutatta be.   

 

Az ukrajnai háború és következményei hatására többé-kevésbé ugyanazok a tendenciák érvényesülnek a szomszédos országok építési piacán. Egy biztos: mindenkinek fájni fog.

Átadták a Néprajzi Múzeumot, amely a Liget Budapest projekt keretében épített újabb nagyszabású épület. Díjeső a terveknek, de hogyan készült el az épület? Interjú a projektvezetőkkel.

Impresszum Előfizetés Médiaajánlat Adatvédelem

Brand Content Kft. 2022 ©