Mecalac MCR: több az egyben

A Mecalac MCR csúszókormányzású kotrók a kotrógépek felépítését egyesítik a kompakt rakodógépek sebességével és szerelék-választékával.

2020. április 26.

A francia cég a 2020-as ConExpo kiállításon mutatta be az új dizájnnal, fülkével és kezelőfelülettel érkező MCR széria legújabb generációját. A család a 6MCR, 8MCR és 10MCR modelleket foglalja magába, melyek típusjeleiben a szám a tonnában kifejezett üzemi tömeget jelöli. Közös pontként mindhárom gépben a Deutz 75 lóerős motorja dolgozik.

„Az MCR képes ásni, rakodni, a raklapokkal is megbirkózik, és eszközhordozóként is megállja a helyét. Így egyetlen géppel minden munka elvégezhető a munkaterületen” – fogalmazott Patrick Brehmer, a Mecalac tervezésért és termékfejlesztésért felelős vezetője.

A széria gépeinek legszembetűnőbb jegye a fülke mellett elhelyezett gém, melyet úgy terveztek, hogy nem csupán kotró- és rakodókanalak, de más szerelékek – például villák – használatához is ideális legyen. Sőt, a különféle kanalak fordított helyzetben is használhatók, ezzel a gépkezelők nagyobb anyagmennyiséget rakodhatnak és kotorhatnak. Kotráskor a kanál a tolólapon támaszkodik meg, vagyis az alváz közvetlenül a kanálnak adja át a tolóerőt.

A gém 130 fokban képes hátrahajlani, természetes ellensúlyként is funkcionál, ráadásul mind leengedett, mind felemelt helyzetben kompaktabbá teszi a kotrót.

10 kilométer/órás menetsebességével – amely duplája a hagyományos kompakt kotrók sebességének – a gyártó szerint az MCR modellek egyesítik a kompakt rakodógépek gyorsaságát és a kotrók forgóvázas kialakítását.

A joystick-es irányítással ellátott kotrókat úgy tervezték, hogy képesek legyenek falak közelében vagy a géppel párhuzamosan is árkot ásni, terheket emelni, raklapokat fektetni egy akadály fölé, vagy épp a talajszint alá beemelni őket.

 

 

JELLEMZŐK

   

Üzemi tömeg

5700 kg / 6100 kg

 

Szélesség

2030 mm

 

Fordulósugár

1170 mm

 

Fordulókör

2608 mm

 

Haladási sebesség

10 km/h

 

Motorteljesítmény

55,4 kW (75 le)

 

Max. mélység

- 3300 mm

 

Felszaktó erő / Kotró

2500 daN

 

Kiszakító erő / Kotró

4300 daN

 

Mecalac gépbemutató alapján

Kommentek

Kommenteléshez be kell lépni.   , Regisztráció

Ajánló a Magyar Építő Fórum legújabb számából


Idén 13. alkalommal szálltak versenybe építőipari gyártók, kivitelezők és kutatóintézetek a bauma Innovációs Díjért. Hogyan alakul az iparág jelene és jövője?  Erről olvashatnak.

Előtérben a háttéripar. Milyen folyamatok zajlottak le az utóbbi években és hogyan áll a magyar építőanyag-piac 2022 telén? Válaszol Szarka László, a MÉASZ elnöke.

Magyarországi lakáspiac 2022. Mekkorát fordult fél év alatt a világ?  A Nemzeti Bank elemzői mutatják be az idei folyamatokat.

Impresszum Előfizetés Médiaajánlat Adatvédelem

Brand Content Kft. 2022 ©