Hitachi Zaxis-7 kotrók

2020. szeptember 14.

A gyártó szerint a termékcsalád (ZX250-7, ZX300-7 és ZX350-7) egyik fő előnye a takarékosság. A számok nyelvére lefordítva ez azt jelenti, hogy a korábbi modellekhez képest akár 10 százalékkal csökkenhet a fogyasztás. A Hitachi piacvezető TRIAS III hidraulikarendszere gondoskodik róla, hogy mindez az alkalmazástól függetlenül is elérhető legyen. 

A Zaxis-7 kotrók költséghatékonyságának fenntartásában segít az új ECO-mutató is, amely a fülkében megtalálható, 20 cm képátlójú multifunkciós monitoron kapott helyet.  Az üzemanyagtakarékosság a költségek csökkentése mellett kedvező hatással van a környezetvédelmi jellemzőkre is.

A Hitachi Zaxis-7 család gépei projektek széles skáláján foghatók munkára. E sokoldalúsághoz nagyban hozzájárul, hogy a már említett monitoron megjeleníthető eszköztámogató rendszerrel gyorsan cserélhetők a szerelékek, illetve hogy a beállítások minden eddiginél gyorsabban a gépkezelő igényeire és a munkaterület sajátosságaira szabhatók. Ezzel a gép könnyen finomhangolható, ami optimális termelékenység mellett is alacsony fogyasztást jelent.

A tágas fülke kitűnő munkakörnyezetet teremt. A piac egyik legalacsonyabb zajszintjével várja a gépkezelőket, a vibráció mértéke pedig 20 százalékkal csökkent az előző generáció gépeivel összevetve. Odabent az új funkciók sorát gyarapítja az együtt mozgó konzol és ülés, ami kevésbé fárasztóvá teszi a kezelő munkáját, a konzol magassága pedig három fokozatban állítható. A kezelőszervek és kapcsolók ergonomikus elrendezése a könnyű kezelhetőség egyik záloga, míg a nagy felbontású, immár tükröződésmentes képernyő jobban látható.

ZX350-7

Biztonsági szempontból lényeges vonás, hogy a Hitachi Zaxis-7 kotrókból a korábbinál jobban belátható a munkaterület, melyben jelentős szerep hárul a 270 fokos látószögű, felülnézeti képet megjelenítő Aerial Angle kamerarendszerre. A fülkében helyet foglaló kezelő hatféle megjelenítési mód közül választhat, ezzel tökéletesen átláthatja a gép közvetlen környezetét, aminek köszönhetően mind saját maga, mind a közelben dolgozók biztonságban érezhetik magukat. Rossz látási viszonyok közt az új, LED-es munkalámpák és a nagyobb felületen tisztító ablaktörlő jelent segítséget.

A Hitachi Zaxis-7 munkagépeket alapos tesztelésnek vetették alá Japánban a gyártó erre szolgáló létesítményeiben. Ezt egészítik ki a karbantartási és tisztítási műveleteket megkönnyítő funkciók, melyek a gépkezelőknek időt, a tulajdonosoknak pedig pénzt takarítanak meg. A kotrókon elhelyezett leválasztó kapcsoló kétállású, vagyis létezik egy köztes állás, amelyben 72 órán át kinyerhetők maradjanak az üzemeltetéssel kapcsolatos adatok. Ha pedig teljesen leválasztják a gépet az akkumulátorról, rögtön elvégezhetők a szükséges javítási és karbantartási munkák.

Annak érdekében, hogy a tulajdonosok folyamatosan felügyelet alatt tarthassák az általuk üzemeltetett flottát és a munkafolyamatokat, a Hitachi Owner’s Site és ConSite nevű távoli felügyeleti rendszerein keresztül bármikor hozzáférhetnek a létfontosságú adatokhoz és eszközökhöz. A két rendszer közös jellemzője, hogy GPRS vagy műholdas kapcsolat segítségével napi szinten továbbítják a kotrókra vonatkozó adatokat. Emellett a ConSite havonta egyszer e-mailben összesíti az információkat, míg a ConSite Pocket applikáció valós időben küld értesítéseket az esetlegesen felmerülő problémákról.

Ezzel párhuzamosan a Hitachi  innovatív rendszere folyamatosan figyeli a motorolaj és a hidraulikaolaj állapotát. A Global e-Service online felületre két szenzor továbbítja az adatokat, melyek érzékelik, ha az olaj minősége romlásnak indul.  Így a karbantartásigény és a váratlan leállások száma is csökken.

Hitachi Construction Machinery (Europe) leírása alapján

 

Kommentek

Kommenteléshez be kell lépni.   , Regisztráció

Kapcsolódó cikkek

Impresszum Előfizetés Médiaajánlat Adatvédelem

Brand Content Kft. 2020 ©