Hitachi ABB együttműködés

2021. április 22.

A tokiói székhelyű Hitachi Construction Machinery a közelmúltban megállapodást írt alá a svájci  ABB vállalattal, melynek központja Baden-Dättwilben található. Az együttműködés keretében az újdonsült partnerek azt vizsgálják, a bányavállalatok miként valósíthatják meg a nettó zéró kibocsátást bányagépek esetében. Az új megállapodás lehetővé teszi a Hitachi Construction Machinery és az ABB számára, hogy megosszák egymással tapasztalataikat, és közösen dolgozzanak az olyan technológiák piaci bevezetésén, melyek a bányászatban alkalmazott nehézgépek üvegházhatású gázkibocsátását hivatottak csökkenteni.

Fejlett mérnöki megoldásaikra alapozva a két vállalat többek közt azt kutatja majd, miként alkalmazhatók az ABB elektromos-, automatizálási- és digitális technológiái a Hitachi Construction Machinery által biztosított bányadömpereken és kotrókon. Az így létrejövő fejlett eszközök célja, hogy az ügyfelek tevékenységeinek hatékonyságát és rugalmasságát növelve járuljanak hozzá a CO₂ emisszió mérsékléséhez és a fenntartható társadalom megvalósításához.

„A bányászati tevékenységek továbbra is energia intenzívek szerte a világon, és a napjainkat jellemző ipari folyamatok többsége jelentős üvegházhatású gázkibocsátással jár. Mindeközben a klímaváltozás egyre nagyobb hatással van a társadalmakra és a közösségek életére. Új kereskedelmi együttműködésünk célkitűzése, hogy olyan megoldásokat bocsássunk ügyfeleink rendelkezésére, melyekkel csökkenthetik ökológiai lábnyomukat. Nagy örömünkre szolgál, hogy az ABB-vel karöltve folytathatjuk a környezetbarát bányaipari megoldások és rendszerek fejlesztését” – nyilatkozta Isii Szonoszuke, a Hitachi Construction Machinery ügyvezető-alelnöke.

A bányászat területén több mint 130 évnyi tapasztalattal rendelkező ABB kínálata a teljes körű elektromos-, automatizálási- és digitális megoldások mellett kimondottan az ágazat számára kidolgozott termékeket és a bányászati folyamat minden fázisát lefedő szolgáltatásokat ölel fel. Digitális alkalmazásaik fejlett könyvtárkezelésre és szoftveres megoldásokra támaszkodva csökkentik a különféle folyamatok összetettségét, további előnyként pedig a meglévő eszközökkel és technológiákkal is integrálhatók. Az ABB Ability™ MineOptimize egy olyan, egymással összefüggő digitális megoldásokból álló csomagot takar, mely világszerte sikerrel növelte a külszíni és mélyművelésű bányák energiahatékonyságát, termelékenységét, míg a kapcsolódó tőkebefektetést és működési költségeket is optimalizálta.

Mint Joachim Braun, az ABB feldolgozóipari üzletágának részlegvezetője fogalmazott: „Az újkeletű kibocsátáscsökkentő technológiák képesek rá, hogy átformálják az energiaintenzív bányászati szektort, növelve a termelékenységet és biztosítva jövőnk fenntarthatóságát. Sok évtizedes bányaipari tapasztalatunkra, illetve élvonalbeli elektromos-, automatizálási- és digitális technológiáinkra építve olyan bányaüzemeket kívánunk létrehozni, melyeknek szerves részét képezik az elektromos és digitális megoldások a felvonóktól a törőgépeken és szállítószalagokon át a járművekig.”

Az megállapodást 2021. március 22-én írta alá Joachim Braun, az ABB részlegvezetője és Isii Szonoszuke, a Hitachi Construction Machinery ügyvezető-alelnöke.

Hitachi Construction Machinery (Europe) NV, 2021. április 20. Fotó: Hitachi,_EX3600-7

Kommentek

Kommenteléshez be kell lépni.   , Regisztráció

Impresszum Előfizetés Médiaajánlat Adatvédelem

Brand Content Kft. 2021 ©