A Hitachi Europe az egyedi igényekre koncentrál

Átszervezi európai építőgép gyártását a Hitachi egy új üzleti koncepció mentén.

2020. június 02.

A  Hitachi Construction Machinery Europe NV (HCME) áthelyezi a jelenleg Oosterhout-ban működő építőgép gyártó és összeszerelő üzemét amszterdami gyártótelepére. A HCME Hollandiában ezután egyedi igényekre szabott gépeket fog gyártani, hogy jobban megfeleljen a kereskedők által közvetített ilyen típusú vevői elvárásoknak. A mérethatékonyság megtartása érdekében a sztenderd gépek gyártása és összeszerelése a Japánban található gyárakban folyik majd.  Az Oosterhout-i üzem bezárásával 115 munkahely szűnik meg. Ezzel kapcsolatban megkezdődtek a szakszervezetekkel történő tárgyalások. A HCME nyár végére várja ezek lezárását. Ezután az átszervezés még hónapokat vehet igénybe, a társaság a folyamat végét  2021. decemberére teszi.

Az átszervezés hátterében a társaság hosszú távú üzleti modelljének megváltozása áll.  A HCME egyre inkább egyedi igényekre szabott gépeket fog értékesíteni kereskedelmi hálózatában. Az európai dílerek fogják ezeket az igényeket pontosan közvetíteni. Nem kell felesleges munkát elvégezni, például leszerelni és új kabint beépíteni, ha a megrendelő fűtőberendezést is kér bele. A társaság úgy látja, hogy a gépgyártásban növekszik a kereslet az ilyen személyre szabott megoldásokra.

Ugyanakkor az európai piacra érkező sztenderd gépeket döntően Japánban fogják gyártani. A fentiek mellett a beruházásokat, az innovációkat olyan területekre koncentrálják, mint a szervizelés, képzés, alkatrész ellátás, valamint lízing és gépkölcsönzés. A HCME azt várja, hogy a társaság ezekkel a változásokkal hatékonyabban és vevő orientáltabb módon tudja kielégíteni az európai piacon jelentkező igényeket. Az elmúlt évek gyenge eredményei, a változó piaci igények és a jelenlegi gazdasági körülmények teszik szükségessé, hogy a vállalat ilyen döntéseket hozzon - áll a HCME által kiadott közleményben.

Forrás: Hitachi Construction Machinery Europe NV sajtóközlemény

Ajánló a Magyar Építő Fórum legújabb számából


Építőgép gyártók hazai pályán mutatják be legújabb termékeiket és szolgáltatásaikat a forgalmazóknak, a sajtónak.

Gréderek: amit ezekről a monstrumokról tudni kell. Csorba Kázmér kalauzolja az olvasót.

A lakáspiac és az építőipar első féléves teljesítménye az MNB és az ÉVOSZ adatai alapján.

Impresszum Előfizetés Médiaajánlat Adatvédelem Süti beállítások

Brand Content Kft. 2022 ©