Építőgépes matiné Budapesten

2015. március 11.

Több fővárosi beruházáson dolgoznak most munkagépek, melyek a közlekedők számára talán bosszúságot jelentenek, viszont az építőgépek szerelmeseinek igazi kánaán az idei fővárosi tavasz. Szétnéztük a munkában álló budapesti gépek közt.

Széll Kálmán tér

A tér régóta tervezett felújítása idén január 12-én indult, a budai közlekedési központ a Kész kivitelezésében teljesen átépül, megszépül. Minket azonban most csak a téren dolgozó gépek érdekelnek. A felújítás legnagyobb sztárja kétségtelenül az az MFL mobil betonaprító gép, ami a helyszínen a betont aprítja.  A 63 tonna össztömegű lánctalpas gép trailerrel mozgatható,  a betontörmeléket zúzottkő-, vagy folyamikavics-méretűre is össze tudja törni (óránként 450 tonnával is végezni tud), de a vasbeton szerkezetek feldolgozására is alkalmas.

Az így felaprított betont a Széll Kálmán tér átépítésének kivitelezője újrahasznosítja majd a felújításkor útalapként, valamint a rekonstrukció ideje alatti ideiglenes térburkolatként. Alkalmazása ezen kívül azért is környezetbarát, mert a Széll Kálmán tér zúzott betontörmelékének helyszíni újrahasznosításával nem szükséges azt máshonnan rendelni és külső helyszínről odaszállítani, vagy máshová elszállítani.

A gép képen:

A tér amúgy most így néz ki (március 10-ei felvétel):

Margit-körút, Millenáris-projekt

Igazi lánctalpos kotró-buli zajlik most nem messze a Széll Kálmán tértől a Margit körúton. A Swietelsky vezette konzorcium január végén kezdte meg a Margit körúti közpark és mélygarázs-fejlesztés második ütemének munkálatait. Ennek során az egykori Melegpörgető épületét is lebontják, helyét majd egy park veszi át. Február közepén a 444 készített a bontásról felvételt, szerintük annál, hogy ezt nézzük, nincs jobb program Budapesten, amivel mi sem tudunk vitatkozni.

A 444 februári videója:

A helyszín amúgy most így néz ki (március 10-ei felvétel):

Lassan teljesen eltűnik az egykori Melegpörgető

Egy másik szögből

Margit-híd budai hídfő

Ne feledkezzünk el a budai fonódó villamos projektről sem, mely során új villamosvágányokat építenek Budán a jobb közlekedési kapcsolat céljából. Jelenleg a legnagyobb felfordulás a Margit híd budai hídfőjénél van. Mutatunk egy szomorkás esős képet még február végéről:

Fotók: BKK, MTI (Máthé Zoltán, Marjai János, Honéczy Barnabás) Videó: 444.hu

Kommentek

Kommenteléshez be kell lépni.   , Regisztráció

Kapcsolódó cikkek

Új Hidromek homlokrakodó

A Hidromek új, HMK 635 WL típusjelű homlokrakodója kifejezetten a nehéz ipari feladatokra szabott rakodógép.

A Manitou első negyedéves rekordja

A Manitou Csoport, amely a Manitou, a Gehl és a Mustang  márkákat birtokolja, rekord nagyságú megrendelést kapott az első negyedévben.  

Új Komatsu kotró Európában

A Komatsu Europe bejelentette a PC2000-11 kotró érkezését. A munkagépet kifejezetten merev vázas dömperek gyorsabb rakodására tervezték.

Kilőtt a Volvo az első negyedévben

Globálisan javuló hangulat az építőgép piacokon. A Volvo nagyot megy.

Impresszum Előfizetés Médiaajánlat Adatvédelem

Brand Content Kft. 2020 ©