Elkelt a Liebherr óriásdaru

2020. június 04.

A Liebherr most tette közzé a tavaly őszi esemény hírét. 

Különleges ünnepségre került sor múlt év őszének egyik napsütéses délutánján: a Liebherr-család képviseletében Willi Liebherr és Sophie Albrecht – akik nem csupán a cég részvényesei, de a mobildaru részleg igazgatótanácsának tagjai is – adták át a Liebherr LR 13000 típusú lánctalpas daru legújabb példányát az orosz Titan-2 vállalatnak. Az eseményen részt vett Christoph Kleiner, a Liebherr-Werk Ehingen GmbH ügyvezető igazgatója is. A 3000 tonnás LR 13000, melyből immár a negyedik talált gazdára, a legnagyobb teljesítményű hagyományos lánctalpas daru a világon.

A Titan-2 energiaipari vállalat három fő okról számolt be, melyek miatt a beruházás mellett döntöttek. Egyfelől az LR 13000 a hatalmas mobil emelési kapacitást kompakt méretekkel ötvözi. Méretosztályában ez az egyetlen emelőgép, amely képes függesztett ellensúly nélkül is dolgozni, ez pedig hely szűkében jelentős előny. Mindezt a Liebherr által házon belül tervezett és gyártott fogaskoszorú teszi lehetővé, melynek kulcsszerepe van a tekintélyes emelési kapacitás biztosításában.

Emellett a Liebherr eszközeinek kiemelkedő megbízhatósága is sokat nyomott a latban az orosz cégnél. A döntés meghozatalában komoly szerepet játszott ezen kívül az is, hogy a Titan-2, az orosz Liebherr-leányvállalat (Liebherr-Russland OOO) és az ehingeni gyártóüzem az évek során kimondottan jó kapcsolatot alakított ki egymással.

A több mint 10.000 embert foglalkoztató Titan-2 idén márciusában ünnepelte fennállásának 25. évfordulóját. A cég számos iparágban van jelen, tevékenységük többek közt atomerőművek, hő- és villamosenergiát termelő erőművek, illetve olaj-, gáz- és vegyipari létesítmények kivitelezésére terjed ki. A következő tíz év folyamán a cég által megvásárolt LR 13000 egy dél-törökországi atomerőmű építéséből fogja kivenni a részét.

Műszaki adatok:

Maximum terhelhetőség 12 m kinyúlásnál:  3000 t

Terhelhetőség maximális (96 m) kinyúlásnál:  370,4 t

Maximum gémhossz (sztenderd kiépítésben):  144 m

Minimum gémhossz (sztenderd kiépítésben):  60 m

Maximum horogmagasság: 126 m

Billenőgém maximális hossza:  60 m

Emelési nyomaték: 637432 kNm

Motorteljesítmény: 1000 kW (1360 Le)

Motor gyártója: Liebherr

Hengerek száma: 8

Hengerűrtartalom: 10 l

Menetsebesség:  1 km/h

Liebherr Europe sajtóközlemény,  2020. 05.21. Borítókép: a munkába állt LR 13000 a törökországi Akkuyu atomerőmű építésén

 

Kommentek

Kommenteléshez be kell lépni.   , Regisztráció

Kapcsolódó cikkek

Új Hidromek homlokrakodó

A Hidromek új, HMK 635 WL típusjelű homlokrakodója kifejezetten a nehéz ipari feladatokra szabott rakodógép.

A Manitou első negyedéves rekordja

A Manitou Csoport, amely a Manitou, a Gehl és a Mustang  márkákat birtokolja, rekord nagyságú megrendelést kapott az első negyedévben.  

Új Komatsu kotró Európában

A Komatsu Europe bejelentette a PC2000-11 kotró érkezését. A munkagépet kifejezetten merev vázas dömperek gyorsabb rakodására tervezték.

Kilőtt a Volvo az első negyedévben

Globálisan javuló hangulat az építőgép piacokon. A Volvo nagyot megy.

Impresszum Előfizetés Médiaajánlat Adatvédelem

Brand Content Kft. 2020 ©