Manitou NewAg modellek

2018. április 05.

Az egy éve bevezetett Manitou NewAg sorozat  fejlesztése több mint három évig tartott. Ez kiemelt projekt - az összesen 9 géptípus létrehozása - volt a gyártónál,hiszen a Manitou forgalmának egyharmada a mezőgazdasági rakodógépek eladásából származik.

2018. elejétől Magyarországon is elérhetőek a CVT fokozatmentes hajtással készült új típusok is. Ezeknél a rakodógépeknél a ZF által gyártott fokozatmentes hajtómű hidrosztatikus erőátvitellel párosul, ez együtt biztosítja a 3,5 - 4 tonna teher gyors mozgatását, ráadásul a rakodógép minden eddiginél finomabban és precízebben manőverezhető.

A Manitou a korábbi mezőgazdasági rakodóinak döntő többségénél a mechanikus nyomatékváltót preferálta. Azt vallották a francia mérnökök, hogy nehéz terepen való anyagmozgatáshoz sokkal megfelelőbb megoldás a mechanikus hajtás, mint a hagyományos hidrosztatikus. A hidrosztatikus hajtást CVT fokozatmentes váltóval kombinálva viszont már azokat a felhasználókat is meg tudja szólítani a gyártó, akiknek a gyorsaság és dinamika mellett a finom és precíz manőverezhetőség is ugyanolyan fontos.

 

Kommentek

Kommenteléshez be kell lépni.   , Regisztráció

Kapcsolódó cikkek

Impresszum Előfizetés Médiaajánlat Adatvédelem

Brand Content Kft. 2020 ©