Brit dömpingvizsgálat kínai munkagépekkel kapcsolatban

A JCB üdvözli a brit hatóság lépését.

2023. november 27.

A JCB örömét fejezte ki annak kapcsán, hogy az Egyesült Királyság kormánya vizsgálatokat indított az ország piacára beáramló, komoly állami támogatással gyártott kínai kotrógépek feltételezett dömpingje ügyében.

Az ügy előzménye, hogy az elmúlt években a kínai állam által erősen szubvencionált kínai gyártók nyomott árú kotrókkal árasztották el a szigetország piacát.

Reagálva az emiatt tett panaszokra, az Egyesült Királyság kereskedelmi jogorvoslati hatósága (Trade Remedies Authority) a közelmúltban vizsgálatokat indított a 11 tonna feletti, Kínából importált lánctalpas kotrók dömping árazása ügyében.

„Üdvözüljük a hatóság által kezdeményezett vizsgálatokat, hiszen egyértelmű bizonyítékok állnak rendelkezésre a Kínából behozott lánctalpas kotrók agresszív árazásával és állami támogatásával összefüggő tisztességtelen versenyre. Gyors és egyértelmű állásfoglalást várunk ebben a halasztást nem tűrő ügyben, hogy a világvezető termékek fejlesztésébe hatalmas összegeket fektető brit gyártók ismét egyenlő feltételekkel versenyezhessenek” – nyilatkozta Graeme Macdonald, a JCB vezérigazgatója.

A brit hatóság hivatalosan november 16-án kezdte meg a vizsgálódást egyfelől a kínai kotrók dömpingje, másfelől túlzott állami támogatásuk ügyében.

Maép

Ajánló a Magyar Építő Fórum legújabb számából


A korábban jól ismert Doosan márkanevet januárban Develonra változtatta az új tulajdonos. Megnéztük, milyen munkagépek kerültek az új brand alatt a piacra. A képen a novemberben bejelentett új átrakó látható.

Az elmúlt fél évben az abroncsgyártók nem fukarkodtak új típusok és méretváltozatok bejelentésével, ezekből válogattunk. A képen a Michelin Crossgrip abroncsa látható.

Számos hazai fejlesztés könnyítheti meg az építőiparban vagy az építőanyag gyártásban dolgozó szakemberek dolgát. Az elmúlt néhány hónap ígéretes hazai fejlesztéseiről olvashatnak. A képen hőszigetelő üveghab látható.

Impresszum Előfizetés Médiaajánlat Adatvédelem

Brand Content Kft. 2022 ©