Bemutatkozik a Hyundai új A-sorozata

Az új HX220A L 22 tonnás lánctalpas kotró kiváló üzemanyag-hatékonyságát,vezérlését és technológiai háttér támogatását emeli ki a gyártó.

2020. április 15.

Új Stage V motorral, új hidraulikus átfolyásvezérléssel, továbbfejlesztett kezelőszervekkel, 2D / 3D gépvezérléssel, új biztonsági funkciókkal, valamint hatékonyabb termelékenységgel a 22 tonnás lánctalpas kotrógép a Hyundai jelenlegi egyik zászlóshajója. Minden A-sorozatú kotrógép számos új funkciót tartalmaz: 

ECD (Engine Connected Diagnostics): A motor teljesítményéről diagnosztikai jelentéssel (e-mailben, mobilon, HiMATE alkalmazáson, vagy a HCE saját telemetriai rendszerén keresztül) támogatja az értékesítés után a technikusokat és a kereskedőket. Ez a megoldás lehetővé teszi a motor hibakódjának távoli figyelését és biztosítja, hogy a szakemberek a szükséges eszközökkel érkezzenek a helyszínre a felmerülő meghibásodás kijavítására.

MCD (Machine Connected Diagnostics): Lehetővé teszi a felhasználó számára, hogy a gép teljesítményéről a HiMATE-ben feltüntetett adatokat összegyűjtse és elemezze.

FOTA (Firmware Over The Air): Ez távoli szoftverfrissítéseket tesz lehetővé az MCU (Machine Control Unit) és az RMCU (Remote Machine Control Unit) számára, a szoftverfrissítés elérhető a HiMATE-ben. A gép indításakor az operátor értesítést kap arról, hogy telepítenie kell az MCU és az RMCU frissítéseit, amikor pedig az üzemeltető befejezte a telepítést, akkor a kereskedő megerősítést kap erről.

HCE-DT Ez a Hyundai Construction Equipment cég offline gépdiagnosztikája, amely HiMATE felhasználói hitelesítéssel nyújt hibaelhárítási információkat.

Havi jelentés: A HiMATE által létrehozott jelentés lehetővé teszi a flottakezelés javítását azáltal, hogy e-mailben információkat küld a műveletek összegzéséről és az üzemanyag-fogyasztás elemzéséről. A károsanyag kibocsátás csökkentés az új Cummins (Stage V.) motorral

Az A-sorozat kipufogógáz-utókezelése a „minden az egyben” megoldáson alapul, amely kombinálja az egyedi kipufogót a dízel-oxidációs katalizátorral (DOC), a DEF befecskendezővel (SCR) és egy dízel részecskeszűrővel (DPF).

Fontos szempont, hogy a kipufogógáz-visszavezetést (EGR) el lehessen különíteni a többi technológiai fejlesztéstől. Így egy egyszerű, de erőteljes és ugyanakkor környezetbarát megoldást kapunk – fokozott megbízhatósággal és könnyű karbantartással -, és mindenekelőtt csökkentett üzemanyag-fogyasztással és alacsonyabb működési költséggel, - áll a gyártó által kiadott termékleírásban.

 

Technikai specifikációk

Modell

HX220A L

Motor

Cummins B6.7

Névleges teljesítmény

130 kW / 174 LE

Üzemi súly

22.100 kg

Gépszélesség/ Lánctalp szélesség

2.990 mm / 600 mm

Maximális ásási mélység

6.730 mm

Maximális ásási elérés

9.980 mm

Fordulási sugár

2.890 mm

Kanál ásóerő (ISO)

165 kN

Kanálszár szorítóerő (ISO)

116.1 kN

Via Axiál 

 

 

Kommentek

Kommenteléshez be kell lépni.   , Regisztráció

Ajánló a Magyar Építő Fórum legújabb számából


Idén 13. alkalommal szálltak versenybe építőipari gyártók, kivitelezők és kutatóintézetek a bauma Innovációs Díjért. Hogyan alakul az iparág jelene és jövője?  Erről olvashatnak.

Előtérben a háttéripar. Milyen folyamatok zajlottak le az utóbbi években és hogyan áll a magyar építőanyag-piac 2022 telén? Válaszol Szarka László, a MÉASZ elnöke.

Magyarországi lakáspiac 2022. Mekkorát fordult fél év alatt a világ?  A Nemzeti Bank elemzői mutatják be az idei folyamatokat.

Impresszum Előfizetés Médiaajánlat Adatvédelem

Brand Content Kft. 2022 ©