Új midikotró a Hyundai-tól

2020. december 01.

A Hyundai ügyfelei által megfogalmazott igényekre válaszul, illetve a cég közepes méretű kotrókínálatának bővítése céljából érkezett meg a vadonatúj HX85A modell az európai piacokra. A 8-9 tonnás méretosztályba sorolható kompakt kotró kétrészes gémjével főleg a városi környezetben végzendő munkákhoz jelent ideális eszközt.

A gép újszerű motorburkolat-kialakítást kapott. Azon túl, hogy akadálytalanabb kilátást tesz lehetővé hátrafelé, a HX85A motorburkolatának dizájnja a stabilitás növelésében is szerepet játszik. A fülkebelső elrendezése minden eddiginél logikusabb, és a felszereltségben megtalálhatók a legmodernebb technológiák is, melyek segítségével a kezelő jól kézben tarthatja a kotró irányítását a munkaterületen. A fejlett technológiai megoldások jelentős terhet vesznek le a gépkezelő válláról, emiatt egy-egy hosszú műszak kevésbé bizonyul majd fárasztónak. Ezzel párhuzamosan a kényelmet és könnyű használhatóságot szolgálja a fülke belső terének ergonomikus kialakítása és a minden irányba kiváló kilátás is.

A már említett motorburkolat alatt a Yanmar négyhengeres, 67 lóerős dízele lakik, amely egyszerre ígér kivételes hatékonyságot, kedvezőbb fogyasztást és jóval alacsonyabb motorzajt. Ehhez párosul  terhelésérzékelő hidraulikarendszer, amely akkor nagyon hasznos, amikor a gép párhuzamosan többféle mozgást végez. A midikotró rugalmassága szempontjából jókora szerep hárul a kétrészes gémre, ugyanis a 7,48 méteres maximális kinyúlás mellett ez teszi lehetővé, hogy a kanállal a gép közvetlen közelében is lehessen munkát végezni. A gémszerkezet hatósugara ráadásul függőleges irányban is figyelemreméltó, hiszen 4,66 méteres ásómélység mellett a rakodómagassága is meggyőző. Tovább fokozható a HX85A sokoldalúsága a feláras, négy irányban állítható tolólap megrendelésével, amivel könnyűvé válik a tükörképzés. Bár a gép felső váza hagyományos kialakítású, farsöprési sugara (a gép középpontjától mérve) mindössze 1,60 m. Mindent összevetve, a HX85A kompakt méretei jó stabilitást kölcsönöznek a gépnek, valamint jó választássá teszik szűk helyeken – például belvárosi környezetben – végzett munkákhoz.

„Az új HX85A csattanós választ nyújt a kompakt, sokoldalú gépek iránti igényre, melyek kiválóan megállják a helyüket az olyan munkaterületeken, ahol szűkös a hely, viszont elvárás a komoly teljesítmény" - nyilatkozta Peter Sebold, a Hyundai Construction Equipment Europe termékspecialistája.

Hyundai Construction Equipment Europe

Kommentek

Kommenteléshez be kell lépni.   , Regisztráció

Kapcsolódó cikkek

Impresszum Előfizetés Médiaajánlat Adatvédelem

Brand Content Kft. 2020 ©