Az innováció volt a fókuszban a 2018-as Intermaton

2018. május 08.

Véget ért a világ harmadik legnagyobb építőipari és infrastruktúra-fejlesztési szakkiállítása Párizsban. A több mint 173 ezer látogatót vonzó rendezvényközéppontjában az iparági innovációk voltak.

Április második felében Párizsra figyelt a nemzetközi az építőipari és infrastruktúra-fejlesztési szektor. Az április 23 és 28. között zajló Intermat kiállításon ugyanis minden fontos iparági szereplő képviseltette magát. A háromévente megrendezett eseményen a gyártók a széles közönség számára mutathatják meg a legújabb fejlesztéseiket, nem csoda, ha a legtöbben az Intermatra időzítik a legújabb modellek bemutatását.

Idén sem volt az másként, a rendezők a kiállítás után kiadott sajtóanyaga szerint 173.300 látogató volt kíváncsi a legújabb iparági megoldásokra, nem csoda, ha a 2018-as Intermat fókuszában az innováció állt. A hatnapos rendezvényre kilátogatók közel harmada (a statisztikák szerint 30 százaléka) külföldi érdeklődő volt, akik a világ minden tájáról látogattak a francia fővárosba, a Paris-Nord Villepinte Kiállítóközpontba. A rendezvényen 1400 kiállító képvisletette magát a világ 160 országából.

Elégedett szervezők és kiállítók

A legtöbb visszajelzés szerint az idei rendezvény jól tükrözte azt a vitalitást, amelyet az újra erőre kapó európai építési piacot is jellemzi.

A számtalan a helyszínen megkötött üzlet egyértelmű sikert jelentett a sajtóanyagban megszólaló francia Liebherr-csoport számára – derül ki Martin Schikel vezérigazgató szavaiból. Ugyanilyen elégedett a francia Fayat-csoport is, amely kétszámjegyű növekedést ért el a standjára kíváncsi látogatók számában. A cég különösen a digitális sarokkal aratott nagy sikert az érdeklődők körében – nyilatkozta Stéphane Guillon a csoport marketing és kommunikációs igazgatója.

„Kitűnő évjáratnak” tartja a 2018-ast a Naser Memis a Komatsu-csoport marketing és kommunikációs managere is, a cég legfrissebb újdonságaira sokan voltak kíváncsiak a gyártó standjánál.

Látogatók a Wacker Neuson standjánál a 2018-as Intermat kiállításon.

Innováció a középpontban

A kiállítás négy szakmai szekcióban rendezték (bontás és földmunka; kő- és kavics bányászat, alapozás és útépítés; építés és betonipar; anyagmozgatás és szállítmányozás), valamint három tematikus kiállítási park várta a látogatókat, a Start-Up Falu, Okos építkezés Falu, Bontás és Újrahasznosítás Falu, emellett számos előadás és workshop is színesítette a programot. A kiállítást számos kísérőrendezvény között is fontos helyet foglalt el a World of Concrete Europe betonipari konferencia, amelyet 2015 után másodszor rendeztek meg az Intermattal együtt, és amelyen az ágazatot érintő legfontosabb kérdések kerültek terítékre.

A rendezvény leglátványosabb eleme mégis a közel 30 ezer négyzetméteren megrendezett kültéri bemutató, ahol valós körülmények között lehetett megnézni munka közben a gépeket, és amely most is tömegeket vonzott. Különböző kotró-rakodók, kompakt kotrógépek, rakodógépek, gréderek, szűrőgépek, törőgépek bontás végző gépek élő bemutatóit hatalmas érdeklődés övezte.

A következő Intermat kiállítást 2021-ben rendezik meg.

Forrás: Paris-en.intermatconstruction.com

Fotó: Wacker Neuson

Kommentek

Kommenteléshez be kell lépni.   , Regisztráció

Kapcsolódó cikkek

Impresszum Előfizetés Médiaajánlat Adatvédelem

Brand Content Kft. 2020 ©