A világ legmenőbb szülinapi építőgépes tortája

Nem mindennapi születésnapi tortával lepte meg az amerikai tévés sztárszakács Jennifer Scott építőgépbolond hozzátartozóját. Mutatjuk a részleteket. 

2015. március 19.

Jennifer Scott, amerikai tévés háziasszony és a Bakerette.com receptoldal tulajdonosa 2013-ban nem mindennapi meglepetést eszelt ki építőgépbolond hozzátartozója szülinapjára, egy olyan csokitortával lepte meg a srácot, amin egy miniatűr építőgép dolgozik. Felidézzük a kreatív édesség elkészítését.

Scott hozzátartozója amelett, hogy rajong az építőipari gépekért, egy építőipari cégnél dolgozik, ahol építőanyagok eladásával foglalkozik. Minden adott volt tehát egy kreatív építőgépes szülinapi torta megalkotásához. Scott a blogján az édesség elkészítésének menetét is megosztotta az olvasóival. 

A torta sütését egy csomag Oreo keksszel kezdte, melynek a közepéből eltávolította a tölteléket. Ezután a megmaradt csokis kekszeket egy sodrófával a zacskóba tett kekszeket nagyobb darabokra morzsolta, ez alkotta ugyanis a miniatűr kotrógép által kiteremlet anyagot a torta tetején. Ezután következett magának a tortának a megalkotása, amely a legalján epres tölteléket kapott, erre került a piskóta és csokimáz, ami a földet szimbolizálta a remekművön. A tortát a szakács egy viaszolt papírra helyezte, hogy a rákent csokimáz ne fogja be a tálalóedényt, ezt csak a végén távolította el a torta alól.

A kész remekmű

Az igazi varázslat ezután következett, Scott egy késsel óvatosan eltávolított egy kis szeletet, amelynek az anyagát a még dermedésben lécő csokimázba helyezte, amely megszólalásig hasonlová vált egy kotró által kitermelt földhöz, ehhez keverte a kekszdarabokat. Ezután tette rá a játék építőgépet, hogy úgy tűnjön, mintha épp a tortát bontaná a kis munkagép. A szakácsnő a részletekre is figyelt, narancs fondantból kis darabokat helyezett a műre, mintha azok kis építőbóják lennének.

Fotó: Bakerette.com

Ajánló a Magyar Építő Fórum legújabb számából


Lapunk ezúttal is megkérdezte az építőgép forgalmazó és gépkölcsönző szektorban működő nagyvállalatok vezetőit, hogyan értékelik az elmúlt évet és mit várnak 2024-től. 

A világ legjelentősebb építőipari gépkiállításai közül messze az INTERMAT az, amelyik a leghosszabb múltra tekint vissza.Előzetes körkép és gyártói információk. 

2024. évi várakozások az építőiparban. ÉVOSZ: a rendelésállományt és a cégek véleményét figyelembe véve az építőipar 2024-ben a termelés csökkenésére készül.

Impresszum Előfizetés Médiaajánlat Adatvédelem Süti beállítások

Brand Content Kft. 2022 ©