A világ legmenőbb szülinapi építőgépes tortája

Nem mindennapi születésnapi tortával lepte meg az amerikai tévés sztárszakács Jennifer Scott építőgépbolond hozzátartozóját. Mutatjuk a részleteket. 

2015. március 19.

Jennifer Scott, amerikai tévés háziasszony és a Bakerette.com receptoldal tulajdonosa 2013-ban nem mindennapi meglepetést eszelt ki építőgépbolond hozzátartozója szülinapjára, egy olyan csokitortával lepte meg a srácot, amin egy miniatűr építőgép dolgozik. Felidézzük a kreatív édesség elkészítését.

Scott hozzátartozója amelett, hogy rajong az építőipari gépekért, egy építőipari cégnél dolgozik, ahol építőanyagok eladásával foglalkozik. Minden adott volt tehát egy kreatív építőgépes szülinapi torta megalkotásához. Scott a blogján az édesség elkészítésének menetét is megosztotta az olvasóival. 

A torta sütését egy csomag Oreo keksszel kezdte, melynek a közepéből eltávolította a tölteléket. Ezután a megmaradt csokis kekszeket egy sodrófával a zacskóba tett kekszeket nagyobb darabokra morzsolta, ez alkotta ugyanis a miniatűr kotrógép által kiteremlet anyagot a torta tetején. Ezután következett magának a tortának a megalkotása, amely a legalján epres tölteléket kapott, erre került a piskóta és csokimáz, ami a földet szimbolizálta a remekművön. A tortát a szakács egy viaszolt papírra helyezte, hogy a rákent csokimáz ne fogja be a tálalóedényt, ezt csak a végén távolította el a torta alól.

A kész remekmű

Az igazi varázslat ezután következett, Scott egy késsel óvatosan eltávolított egy kis szeletet, amelynek az anyagát a még dermedésben lécő csokimázba helyezte, amely megszólalásig hasonlová vált egy kotró által kitermelt földhöz, ehhez keverte a kekszdarabokat. Ezután tette rá a játék építőgépet, hogy úgy tűnjön, mintha épp a tortát bontaná a kis munkagép. A szakácsnő a részletekre is figyelt, narancs fondantból kis darabokat helyezett a műre, mintha azok kis építőbóják lennének.

Fotó: Bakerette.com

Kommentek

Kommenteléshez be kell lépni.   , Regisztráció

Ajánló a Magyar Építő Fórum legújabb számából


A bauma-t a világ legnagyobb építőgépszakvásárát 2022. októberében rendezték Münchenben. Ezt mindössze néhány hónappal, idén március közepén követi az Észak-amerikai kontinens legnagyobb kiállítása és vására, a Conexpo-Con/AGG.  A gépgyártók természetesen átgondolják, mit hol mutassanak be a várható piaci kereslet függvényében.

Lapunk ezúttal is megkérdezte az építőgép forgalmazói szektorban működő nagyvállalatok vezetőit, hogyan értékelik az elmúlt évet és mit várnak 2023-tól. A három legnagyobb forgalmazó és két legnagyobb kölcsönző cég vezetője válaszol.

Ezermilliárdos nagyságrendben állított le vagy halasztott el állami beruházásokat a Lázár János által vezetett építési tárca a 2022-es választások óta. Elmaradásuk érzékeny veszteséget jelent a következő években a hazai építőipar számára. Összeállításunkban az elmúlt időszakban az előkészítésük során félbehagyott állami beruházásokból válogattunk.

Impresszum Előfizetés Médiaajánlat Adatvédelem

Brand Content Kft. 2022 ©