A Terex újdonsága

2020. szeptember 02.

ProStack néven mutatkozott be nemrég a Terex új termékpalettája, amely az ömlesztett anyagok kezelésével és depózással foglalkozó vállalkozások igényeit hivatott kiszolgálni. A legfontosabb célágazatok és alkalmazási területek közt megtalálható többek közt a zúzalékgyártás, a kőbányászat, a hulladékkezelés, a mezőgazdaság, illetve a kikötői anyagmozgatás. 

A  ProStack továbbfejlesztette a szállítószalagokat, melyek korábban is megtalálhatók voltak világszerte a Terex forgalmazók kínálatában. Bármilyen feladatról legyen is szó, a mobil rakodórendszerek minden esetben jótékony hatással vannak a biztonságra, hiszen csökkentik a forgalmat a munkaterületen. Ezzel párhuzamosan pénzt takarítanak meg a vevők számára azáltal, hogy kiküszöbölik az anyagok többszöri, felesleges mozgatását, ráadásul mindezekhez alacsony üzemeltetési és karbantartási költségek társulnak.

 

A ProStack bevezető termékpalettáját a Hornet átrakóberendezések és a Telson teleszkópos szállítószalagok alkotják, melyekhez számos különféle opció érhető el, hogy a lehető legpontosabban igazodhassanak a vásárlók igényeihez. Az átrakók nagy mennyiségű bemenő anyaggal is megbirkóznak, melyet folyamatosan, egyenletesen továbbítanak a másodlagos rakodórendszerbe. 1200 mm széles szalagjával a Hornet 10-12 óránként akár 1000 tonnányi anyagot is képes megmozgatni, legnagyobb átrakási magassága pedig 3,1 m. Nagyobb testvére, a Hornet 15-18 már 1800 mm széles szalaggal rendelkezik, így a maximális teljesítménye 1500 tonna/óra, és legfeljebb 3,5 méteres magasságba tudja feljuttatni az anyagot.

A Telson széria forgatható, teleszkópos szállítószalagjai 42 ás 58 méter közti hosszban vásárolhatók meg, kapacitásuk sztenderd kiépítésben pedig elérheti az óránkénti 1500 tonnát. A könnyű mozgathatóság érdekében a széria összes szalagját kerekekkel szereli a gyártó, emellett bővíthetők beépített hidraulikus rendszerekkel is, hogy a helyszíni telepítés minden esetben gyorsan és zökkenőmentesen megtörténhessen. A fejlett PLC automatizáció, illetve a forgó, teleszkópos és bólintó mozgások rádiótávvezérlése lehetővé teszi nagyméretű, egységes anyagdepóniák pontos létrehozását, szállítójárművek, uszályok, hajók rakodását, de az eszköz integrálható már meglévő ömlesztettanyag kezelő rendszerekbe is.

Forrás: Terex Co. A témáról részletesebben olvashat a Magyar Építő Fórum 2020/2. nyári számában.

Kommentek

Kommenteléshez be kell lépni.   , Regisztráció

Kapcsolódó cikkek

Új személyemelő az Ommelift kínálatában

Az OMMELIFT A/S nemrég dobta piacra legújabb kompakt személyemelőjét.

A Husqvarna elektromos beton- és fémdarabolója

A K1 PACE-vel a Husqvarna  nagy lépést tesz előre. Ez az első termék, amelyet a vállalat új PACE akkumulátorrendszerével dobtak piacra.

Két új Volvo kotró

A Volvo Construction Equipment két modellel (EC530E, EC550E) lép be az 50 tonnás kotrók kategóriájába.

Scheuerle fejlesztések szélerőmű egységek szállítására

Az új K25 L moduláris járműplatform fejlesztése során a Scheuerle a magas tömegközéppontú szállítmányok biztonsági szempontjaira összpontosított

Impresszum Előfizetés Médiaajánlat Adatvédelem

Brand Content Kft. 2020 ©