Terjeszkedik Kínában a Terex

2021. június 03.

Az anyagfeldolgozó eszközök terén világvezető Terex Materials Processing (MP) nemrégiben jelentette be egy új létesítmény megvásárlását Sanghaj Csiating kerületében, ahol a kínai piacra kívánnak Powerscreen gépeket előállítani. A Powerscreen a világ elsőszámú mobil törőgép- és osztályozógép-gyártója bányászati, építőipari és egyéb alkalmazásokhoz.

A 18.000 négyzetméteres üzem kitűnő alapot biztosít a Powerscreen számára a kínai gyártás beindításához, így az eredetileg tervezettnél mintegy két évvel korábban tudják megkezdeni a termelést az ázsiai országban.

„A Terex kínai gyártást szolgáló beruházása nem csupán új fejezetet nyit a Powerscreen bővülésének történetében, de azt is bizonyítja, hogy hosszú távra tervezünk a régióban, valamint lehetővé teszi számunkra, hogy erős versenyzőként lépjünk fel Kínában. Sőt, jelentős előnyökkel jár a helyi gazdaság szemszögéből is, mivel megrendelésekkel látja el legfontosabb beszállító partnereinket, és szakképzett alkalmazottak számára teremt munkahelyeket. A terjeszkedés anélkül szolgálja növekedési terveinket, hogy negatívan befolyásolná a Powerscreen gyártókapacitását a Terex más létesítményeiben” – mondta el Kieran Hegarty, a Terex Materials Processing elnöke.

A Powerscreen 2016-ban jelent meg a kínai piacon, miután az ország kormánya lépéseket tett az újrahasznosított anyagok alkalmazását támogató jogi és infrastrukturális háttér fejlesztése érdekében. Az azóta eltelt időben a vállalat kínai értékesítési- és szervizcsapatára támaszkodva folyamatosan növelte jelenlétét a helyi piacon, melynek részeként nemcsak forgalmazói hálózatát bővítette, de szakkiállításokon szerepelt, és nyílt napok keretében rendszeresen vendégül látta ügyfeleit.

A tervek szerint nemsokára észak-ír szakemberek érkeznek a helyszínre azzal a feladattal, hogy felügyeljék a kínai gyártás felfuttatását. Emellett az ő dolguk lesz biztosítani, hogy a különféle folyamatok ugyanazoknak a magas normáknak feleljenek meg, mint a Powerscreen észak-írországi gyártóközpontjában. Miután a helyszínre érkeztek a kínai alkalmazottak képzéséhez szükséges Powerscreen eszközök, a munka már meg is kezdődött Sanghajban. A vállalat úgy számol, hogy az első kínai gyártású gépek még idén legördülnek a szalagról.

Terex Materials Processing sajtóközleménye alapján Maép

Kommentek

Kommenteléshez be kell lépni.   , Regisztráció

Impresszum Előfizetés Médiaajánlat Adatvédelem

Brand Content Kft. 2021 ©