A targoncahasználat szabályai

Az elektromos targoncák nagy igénybevételnek vannak kitéve, fontos a kezelő gondossága, amellyel a gép élettartama megnövelhető.

2017. június 30.

Az elektromos targoncák nagy igénybevételnek vannak kitéve, amely az idő múlásával károsíthatja a szerkezetet. Ezért is rendkívül fontos, hogy nagyfokú teherbírással rendelkezzenek, illetve hosszú életűek legyenek.

Az elektromos targoncák előnyei 

Az elektromos targoncák előnyei közé sorolható a költséghatékonyság, a környezettudatosság és az energiahatékonyság is. Az elektromos targoncák többnyire rakodásra vagy szállításra alkalmazhatóak, számtalan olyan területen, ahol elsőre talán nem is gondolnánk. Ha targoncáról esik szó, sokakban a raktártechnika világa merül fel, ugyanakkor az építészettől kezdve, a különböző iparágakon át egészen a gyártásig, számos szférában hasznosítható. Egy elektromos targoncával számtalan folyamat leegyszerűsíthető és felgyorsítható, így a termelésben is hatékony segítséget nyújthat. 

Az elektromos targoncák használatával minden, a környezettudatos működést fontosnak tartó cég tehet egy lépést a zöldebb jövő felé. Ezeknek a munkagépeknek a használatával olyan célok valósíthatóak meg, mint a károsanyag-kibocsátás minimalizálása, a levegőbe jutó szén-dioxid mennyiségének csökkentése.  Az elektromos targoncák környezettudatos fejlesztésében a Mitsubishi élen jár. Részben az erőfeszítéseiknek köszönhetően 2008 óta forgalomban vannak lítium-ionos akkumulátorral működő targoncák, illetve olyan modellek is, amelyek már 98%-ban újrahasznosíthatóak. Így például az akkumulátorokat fel lehet úgy dolgozni, hogy ne jusson vissza környezetbe káros anyag, ilyen feldolgozóüzemek már Magyarországon is működnek.

Az elektromos targoncák az akkumulátoros megoldásnak köszönhetően nem terhelik kipufogógázzal a környezetet. Elsősorban beltéri, raktári használatra ideálisak. Ám mint minden műszaki eszközre, így a targoncára is igaz az, hogy rendszeresen ellenőrizni szükséges az egyes alkatrészeket. A megfelelő karbantartással megelőzhetjük a költségesebb javításokat. Bátran kijelenthetjük, hogy az elektromos targoncáké a jövő. A legújabb fejlesztések is abba az irányba mutatnak, hogy az elektromos árammal működő munkagépekben rengeteg olyan lehetőség van, amivel a fenntartható fejlődés ügyét szolgálhatjuk.

Néhány jótanács

A targonca használatakor fontos a kezelő gondossága, amellyel a gép élettartama megnövelhető. Gyakran előfordul, hogy egy meghibásodásánál csak valamilyen kezelési hibáról, vagy egyszerűen megoldható problémáról van szó. Például ha egyáltalán nem indul a targonca, elsőként ellenőrizzük le, hogy biztosan van-e benne gázolaj vagy elég töltöttség, gázos esetén nincs-e elzárva a gázcsap, illetve a bekötőcsonk nem lefelé van-e fordítva. Ha esetleg úgy érzi a kezelő, túl sokat fogyaszt a targonca, egyszerűen ellenőrizzük a levegőszűrőt! Gyakran előfordul, hogy kevés a hidraulikaolaj, ami emelés közben rázkódást okozhat. Szervizelés előtt érdemes a töltőt és az akkumulátort ellenőrizni: nem húzódott-e ki valamelyik kábel, vagy nem hiányzik-e valamelyik fázis a töltőből. 

Fotó és forrás: Kuhn.hu

Kommentek

Kommenteléshez be kell lépni.   , Regisztráció

Ajánló a Magyar Építő Fórum legújabb számából


Idén 13. alkalommal szálltak versenybe építőipari gyártók, kivitelezők és kutatóintézetek a bauma Innovációs Díjért. Hogyan alakul az iparág jelene és jövője?  Erről olvashatnak.

Előtérben a háttéripar. Milyen folyamatok zajlottak le az utóbbi években és hogyan áll a magyar építőanyag-piac 2022 telén? Válaszol Szarka László, a MÉASZ elnöke.

Magyarországi lakáspiac 2022. Mekkorát fordult fél év alatt a világ?  A Nemzeti Bank elemzői mutatják be az idei folyamatokat.

Impresszum Előfizetés Médiaajánlat Adatvédelem

Brand Content Kft. 2022 ©