A JCB is segít az angliai áradásoknál

2014. február 13.

Az egyik legnagyobb brit építőgépgyártó, a JCB 750 ezer font értékű (több mint 900 ezer eurós) gépjárműparkot bocsátott az angliai áradások elleni küzdelemben való segítségre.

A gépek mellett a JCB szakemberekkel is támogatja az árvízi katasztrófa-elhárítási erőfeszítéseket az Egyesült Királyságban. A segítség elkél, hiszen az áradások miatt eddig megközelítőleg 769 ezer eurós kár érte a brit gazdaságot a Pricewaterhouse Coopers gazdasági elemző cég szerint.

A JCB négy a Fastract típusú pótkocsis traktort vezényelt az árvízvédelmi munkákhoz, és két kotró-rakodógépet is. A traktorok az árvízkárosultak és az állatok szállításában segítenek, a kotrórakodók, pedig a törmelék eltakarításában.

Lord Bamford, vezérigazgató a cég közleményében kitért arra, hogy a JCB méreténél fogva van olyan helyzetben, hogy tudja segíteni az árvízzel sújtott embereket.

anglia áradás 01

Angliában is elkél a segítség - Homokzsákokat rakodnak a Temze folyó partján fekvő Egham település egyik elöntött utcáján 2014. február 13-án (MTI).

Az árvíz

Nagy-Britannia az elmúlt hónapokban példátlan viharsorozatot élt át. Az ország déli partjait a tél kezdete óta 30, rendszeresen özönvízszerű esőzéssel járó viharzóna érte el; ez azt jelenti, hogy a térségre két-háromnaponta törnek rá rendre súlyos károkat okozó atlanti viharok.

A brit meteorológia szerint hat évtizede nem volt a jelenlegihez mérhető súlyos árvízhelyzet a déli és a nyugati országrészekben. A folyamatos esőzések miatt a Temze folyó Londontól nyugatra húzódó völgyében kilépett a medréből, és ezreket kellett evakuálni otthonaikból az áradás miatt.

A Maéponline érdeklődött a londoni magyaroknál a helyzetről, akik szerint két hónapja mindennap esik az eső a brit fővárosban, és viszonylag erős szél fúj. Egy kinti magyart az Enfield-Liverpool Street között járó vonatról szállították le, mert a víz alámosta a töltéseket. Az előrejelzések szerint a szerdán érkezett vihar is már a második ezen a héten, és péntekre várható a következő.

Forrás: MTI, Khl.comA címlapkép forrása Jcb.co.uk, a szövegközi kép az MTI/AP, Fotó:Sang Tan.

Kommentek

Kommenteléshez be kell lépni.   , Regisztráció

Kapcsolódó cikkek

Értéktartó Bobcat gépek

A Bobcat az idei évben két kategóriában érdemelte ki az EquipmentWatch értékállósági díját.

Új személyemelő az Ommelift kínálatában

Az OMMELIFT A/S nemrég dobta piacra legújabb kompakt személyemelőjét.

A Husqvarna elektromos beton- és fémdarabolója

A K1 PACE-vel a Husqvarna  nagy lépést tesz előre. Ez az első termék, amelyet a vállalat új PACE akkumulátorrendszerével dobtak piacra.

Két új Volvo kotró

A Volvo Construction Equipment két modellel (EC530E, EC550E) lép be az 50 tonnás kotrók kategóriájába.

Impresszum Előfizetés Médiaajánlat Adatvédelem

Brand Content Kft. 2020 ©