A Deere is érzi a világjárványt

2020. augusztus 30.

A Deere& Company globális nettó árbevétele 8,925 milliárd dollár volt a 2020-as harmadik negyedévben (a társaság az USA számviteli törvénye által megengedett módon nem a naptári évhez igazítja üzleti évét) ez 11%-os csökkenés az előző év hasonló időszakához képest. Az elmúlt 9 hónap adatai alapján az árbevétel 25,8 milliárd dollár, ami 12%-os elmaradást jelent a megelőző üzleti év számaihoz képest.

A Deere az  építőipari és erdészeti gépek és eszközök területén az elmúlt negyedévben 28%-os visszaesést szenvedett el, (3 milliárd dollárról 2,2 milliárdra). A társaság szerint ennek fő okai az alacsonyabb kibocsátás valamint az átváltási árfolyamok romlása voltak, amit csak részben ellensúlyozott saját  eszközök értékesítése.

A teljes üzleti évre vonatkozó várakozásai szerint a társaság 25%-os visszaesést fog elszenvedni ebben a szegmensben. Ez a világjárvány okozta bizonytalanságokra, valamint a kiszállított készletek mennyiségének csökkentésére vezethető vissza.  Az észak-amerikai piacon az építőgépek értékesítésének árbevétele várhatóan 20%-al csökken. Az erdészeti gépeket illetően  20-25% közötti árbevétel csökkenés  várható, elsősorban a csökkenő észak-amerikai és oroszországi kereslet miatt.

A mezőgazdasági gépeknél kisebb visszaesés várható. Itt a Deere előrejelzése a globális eladások terén 10%-os árbevételi csökkenést prognosztizál. Az észak-amerikai mezőgazdasági és közmű piacon a folyó üzleti év egészére  5-% -os árbevétel csökkenést jeleznek előre. A Deere jelenlegi előrejelzése szerint a 2020-as üzleti évben 2,25 milliárd dollár várható ebben az üzleti szegmensben, de óvatosnak kell lenni az előrejelzésekkel, mivel sok bizonytalanság van még a COVID-19 járvánnyal kapcsolatban.

A társaság azt is közölte, hogy az alkalmazottak távolságtartását szolgáló széleskörű programok a negyedik negyedévben fejeződnek be, és ezek egyúttal támogatják  karcsúbb és gyorsan reagáló szervezeti struktúra létrejöttét, ami egyébként is a társaság stratégiai célja.

A Deere& Company  üzleti jelentése alapján

Kommentek

Kommenteléshez be kell lépni.   , Regisztráció

Kapcsolódó cikkek

Impresszum Előfizetés Médiaajánlat Adatvédelem

Brand Content Kft. 2020 ©