A Bobcat nagy üzlete Svédországban

Közel 100 gépet szállítanak a két legnagyobb svéd gépkölcsönzőnek.

2020. augusztus 17.

A  Bobcat Sverige AB, a Bobcat hivatalos svédországi forgalmazója bejelentette, hogy körülbelül 100 új Bobcat gépet rendel  a Ramirent és a Renta Sverige, az ország két vezető gépkölcsönző cége. A Ramirent megrendelése a legnagyobb, amit a Bobcat valaha kapott a svéd piacon. A megrendelés  Bobcat 1- 8,5 tonnás mini kotrókat, és kompakt rakodókat érint.  Az új gépek szállítása folyamatosan fog történni a két cég számára,  a gépek a meglévő jelentős Bobcat flottához csatlakoznak. Mindkét cég kitűnő együttműködést alakított ki a Bobcat-el, ami megágyazott a  Bobcat Sverige részére adott mostani megrendelésnek.

Göran Andersson, a Bobcat Sverige vezérigazgatója elmondta, hogy  „az új Bobcat gépek szállítása a második negyedévben kezdődött, és a bérgépek az ország minden pontján megjelennek  a telephelyeken.  A svéd piac a koronavírusos időszak ellenére jól működik, óvatos optimizmust tükröznek a várakozások. Az korábbi bizonytalan helyzet kedvezett a bérgép piacnak, a cégek inkább béreltek, mintsem vásároltak ilyen körülmények között.”

A Ramirent-nek számos telephelye van szerte Svédországban. A Bobcat mini kotrókon és rakodókon kívül széles termékpaletta érhető el a Ramirent bérgép kínálatában. A svédországi egyébként az egyik nemzeti piac, ahol a Ramirent jelen van. Kilenc észak- és kelet európai országban folytatnak hasonló tevékenységet, 300 telephelyen összesen 3200 munkavállalót foglalkoztatnak. A Ramirent tulajdonosa a Loxam Csoport, amelyik a harmadik legnagyobb építőgép és felszerelés kölcsönző vállalkozás a világon.

A másik érintett cég,  a  Renta a finn Renta Group Oy része, amelyik teljes körű bérgép és felszerelés kölcsönző vállalat. A Renta Sverige AB 70 telephelyet tart fenn szerte Svédországban. Kínálatában szerepelnek állványzatok és időjárás változások elleni védelmet biztosító eszközök is, éppúgy, mint árvíz védelemhez szükséges felszerelések, szolgáltatások.

Doosan Bobcat EMEA

Kommentek

Kommenteléshez be kell lépni.   , Regisztráció

Ajánló a Magyar Építő Fórum legújabb számából


A bauma-t a világ legnagyobb építőgépszakvásárát 2022. októberében rendezték Münchenben. Ezt mindössze néhány hónappal, idén március közepén követi az Észak-amerikai kontinens legnagyobb kiállítása és vására, a Conexpo-Con/AGG.  A gépgyártók természetesen átgondolják, mit hol mutassanak be a várható piaci kereslet függvényében.

Lapunk ezúttal is megkérdezte az építőgép forgalmazói szektorban működő nagyvállalatok vezetőit, hogyan értékelik az elmúlt évet és mit várnak 2023-tól. A három legnagyobb forgalmazó és két legnagyobb kölcsönző cég vezetője válaszol.

Ezermilliárdos nagyságrendben állított le vagy halasztott el állami beruházásokat a Lázár János által vezetett építési tárca a 2022-es választások óta. Elmaradásuk érzékeny veszteséget jelent a következő években a hazai építőipar számára. Összeállításunkban az elmúlt időszakban az előkészítésük során félbehagyott állami beruházásokból válogattunk.

Impresszum Előfizetés Médiaajánlat Adatvédelem

Brand Content Kft. 2022 ©