Létszám leépítés a Volvónál

2020. június 23.

A Volvo Csoport, a Volvo Építőgép-gyártó Vállalat  (Volvo CE) tulajdonosa bejelentette, hogy globálisan 4100 munkavállalót – elsősorban irodai dolgozót és tanácsadót – fog elküldeni az év második felében a koronavírus járvány következményeként. A megszűnő álláshelyek közül a vállalat közlése alapján 1250 van Svédországban, valamint összesen 15% a tanácsadói pozícióban dolgozók aránya.

„A koronavírus világjárvány és az ennek következtében hozott intézkedések súlyosan érintették iparágunkat, jelentette ki Martin Lundstedt, a Volvo Csoport elnök-vezérigazgatója. Várhatóan kitart az alacsony kereslet, és nekünk folytatni kell szervezetünk ennek megfelelő átalakítását. Ezzel párhuzamosan  felgyorsítjuk szaktudásunk kiterjesztését új technológiák és új üzleti modellek adaptálására.”

A vállalat 2019 közepe óta alakítja úgy gazdálkodását, hogy nem újítja meg a határozott idejű és a tanácsadói szerződéseket. A cég hangsúlyozza, hogy a létszám leépítés sokkal nagyobb volumenű lett volna a kormányzati segélycsomagok nélkül, melyek lehetővé tették a részmunkaidő vagy a fizetés nélküli szabadság alkalmazását.  

„A Volvo vállalati kultúrája lesz továbbra is vezérlő csillagunk ebben a munkában. Egy csapatként fogunk dolgozni a szakszervezetekkel, hogy a szervezeti átalakításokat felelősen hajtsuk végre” - mondja Lundstedt. „Ezekkel a változtatásokkal a Volvo meg fogja tartani erős pozícióját, alkalmazkodik az új piaci helyzethez és továbbra is a fenntartható szállítmányozás és infrastruktúrális megoldások vezető szereplője lesz”.

Volvo Group sajtóközlemény

Kommentek

Kommenteléshez be kell lépni.   , Regisztráció

Kapcsolódó cikkek

November végén nyit a bauma CHINA

Javában folynak az előkészületek a november 24. és 27. sorra kerülő bauma CHINA 2020 előtt. Több mint 2800 kiállítót várnak Ázsia legjelentősebb építő- és...

Építés járvány idején

Az építőipar él és működik. Interjú Koji Lászlóval, az ÉVOSZ elnökével.

Mégsem lesz idén bauma Moszkvában

A szeptemberre halasztott kiállítás és vásár megtartását 2021 májusára tervezik. 

Európai építőipari helyzetkép

Az európai építőipart súlyosan érinti az új koronavírus járvány a 89. EUROCONSTRUCT konferencián bemutatott előrejelzés szerint. 

Impresszum Előfizetés Médiaajánlat Adatvédelem

Brand Content Kft. 2020 ©