Kilőtt a Volvo az első negyedévben

2021. április 26.

A tavalyi év második felében elkezdődött kilábalásnak köszönhetően, (amelyet a világméretű infrastruktúra beruházások és a növekvő építőipari aktivitás fűtött) a Volvo építőgép üzletágánál (Volvo Construction Equipment) az idei első negyedévben meredek, 73%-os növekedést értek el a rendelés állományában a tavalyi év hasonló időszakához viszonyítva.

A világ legnagyobb építőgép piacán, Kínában erős növekedés volt tapasztalható főképp a kormányzati infrastruktúra beruházásoknak köszönhetően. A világpiacon mindenütt és minden szegmensben történő növekedéssel együtt a kínai megrendelések segítették a Volvo-t  ahhoz, hogy 2021 első negyedévében sikerült megfordítani a Covid-19 által előidézett  negatív pénzügyi eredményeket. A kész termékek kibocsátása 53%-al nőtt az idei első negyedévben. Minden régióban és piacon érezhető volt a növekedés volt, de a legnagyobb vásárló itt is Kína volt.

A nagy méretű rendelés állomány növekedést  a jelentős infrastruktúra beruházások megindulása mellett az is magyarázza, hogy  kereskedőknél a raktárkészletek szintje alacsony volt, és ezek feltöltése egyszerre sürgetővé vált. A kereslet a közép- és nagy kategóriájú gépek iránt nőtt, kevésbé volt jelentős a kompakt gépek piacán.

2021 első negyedévében 23%-al nőtt a nettó árbevétel, amelynek volumene így kissé meghaladta az utolsó pandémia előtti év, 2019 szintjét. A bevételek növekedését a több értékesített gép, a gyártási kapacitások jobb kihasználása, a költségek csökkentése, a szerviz bevételek növekedése okozta. Ez megmutatkozott a működési eredményben is, amely 15,4 százalékot ért el  tavalyi 13,3 %-al szemben.

Minden régiós piacon növekedés volt tapasztalható. Európában lassabb volt a piac első negyedévi indulása. Az év elején a két kulcsjelentőségű piac, Németország és Franciaország a járványügyi szigorítások feloldása után tért magához. A negyedév második felében aztán a rendelés állomány 87%-al nőtt, de egészében ebben az időszakban még mindig 9%-os visszaesés volt tapasztalható az európai piacon.

Kínában a Volvo CE az év első hónapjában 142%-os növekedést ért el, - igaz ezt a számot az egy évvel ezelőtti, 2020-as nagyon alacsony bázis fényében kell vizsgálni. Ázsia Kína nélkül számított része szintén jól indult, 16%-os volt a növekedés, különösen a kulcs piacokon, ideértve Indiát, Koreát és Dél-Kelet Ázsiát.

Dél-Amerikában is erős, 41%-os  bevétel növekedés történt,  ami az állami közmű fejlesztéseknek köszönhető. Észak-Amerikában nagy várakozások előznek meg újabb kormányzati infrastruktúra beruházásokat. Ez jó piaci hangulatot szül, ami 7%-os növekedésben mutatkozott meg 2021. első negyedévében.

A Volvo CE első negyedéves üzleti jelentése alapján, Maép

Kommentek

Kommenteléshez be kell lépni.   , Regisztráció

Kapcsolódó cikkek

Új Hidromek homlokrakodó

A Hidromek új, HMK 635 WL típusjelű homlokrakodója kifejezetten a nehéz ipari feladatokra szabott rakodógép.

A Manitou első negyedéves rekordja

A Manitou Csoport, amely a Manitou, a Gehl és a Mustang  márkákat birtokolja, rekord nagyságú megrendelést kapott az első negyedévben.  

Új Komatsu kotró Európában

A Komatsu Europe bejelentette a PC2000-11 kotró érkezését. A munkagépet kifejezetten merev vázas dömperek gyorsabb rakodására tervezték.

Hitachi ABB együttműködés

A Hitachi Construction Machinery és az ABB együtt kutatják a nettó zéró kibocsátás lehetőségeit.

Impresszum Előfizetés Médiaajánlat Adatvédelem

Brand Content Kft. 2020 ©