Nem volt fényes a Volvo CE első negyedéve

2020. április 27.

A koronavírus járvány megállítása érdekében hozott intézkedések gyorsan csökkentették globális szinten a piaci keresletet és negatív hatást gyakoroltak a Volvo Construction Equipment (Volvo CE) 2020 első negyedéves pénzügyi eredményére, az értékesítés, a jövedelmezőség, a leszállított járművek száma és a megrendelések területén egyaránt – tette közzé a Volvo építőgépeket gyártó leányvállalata.

Ami a számokat illeti, az év első három hónapjában az értékesítés nettó árbevétele 17%-al csökkent az előző év ugyanezen időszakához viszonyítva, 20 148 millió svéd koronát (SEK) érve el. A visszaesés oka a kisebb értékesített darabszám és a kedvezőtlen géptípus összetétel. Ez megjelent az üzemi eredményben is, ami kissé csökkent, 13,3% volt, szemben a tavalyi első negyedévben elért 15,1%-al. A megrendelés állomány 7%-al csökkent, bár a kínai piac, amelyik a legnagyobb a világon, a negyedév végére növekedésnek indult. Globálisan a leszállított gépek száma 13%-al csökkent, 20 170 darabot tett ki a tavalyi év első negyedévében megvalósult 23 139 darabhoz képest.

Az építőgépek szempontjából két legnagyobb piac, Európa és Észak-Amerika 1, majd 2 százalékkal esett vissza az év első két hónapjában. Ázsiában (Kína nélkül számolva) a kereslet 4%-al csökkent. A koronavírus hatása a legnagyobb Kínában volt, ahol az adott időszakban 44%-al csökkent a kereslet. Ugyanakkor márciustól kilábalás indult, és a kereslet már 2%-al meghaladta a tavaly márciusban mért szintet. Ez a kormányzat gazdaságélénkítő intézkedéseinek köszönhető, amelyek az infrastruktúra fejlesztéseket pörgették fel.

„Egyértelmű, hogy a cég életében nehéz időszak vette kezdetét egyrészt a termelésben történő leállások, másrészt az alacsony kereslet miatt, amelyek negatív hatást gyakorolnak a jövedelmezőségre. Bízunk abban a tényben, hogy vásárlóink aktívan dolgoznak a társadalom számára hasznos projekteken, és termékeink, szolgáltatásaink alapvetőek ahhoz, hogy fenntartható infrastruktúra épüljön a jövőnek” – nyilatkozta Melker Jernberg, a Volvo CE elnöke.

Volvo CE közleménye alapján

 

Kommentek

Kommenteléshez be kell lépni.   , Regisztráció

Kapcsolódó cikkek

A Volvo CE karboncsökkentési programja

A Volvo Construction Equipment (Volvo CE) már korábban kötelezettséget vállalt környezeti hatásainak csökkentésére és a párizsi klímaegyezmény céljainak támogatására.

A Manitou első negyedéves rekordja

A Manitou Csoport, amely a Manitou, a Gehl és a Mustang  márkákat birtokolja, rekord nagyságú megrendelést kapott az első negyedévben.  

A Caterpillar is nehéz helyzetben

A cég közzétette második negyedéves jelentését. A COVID 19 itt is érezteti hatását.

Létszám leépítés a Volvónál

A  cég hozzáigazítja szervezetét a piaci helyzethez.

Impresszum Előfizetés Médiaajánlat Adatvédelem

Brand Content Kft. 2020 ©