Növekedés az európai építési piacokon

Nőtt az építőipari termelés márciusban az euróövezetben és az Európai Unióban éves bázison.

2022. május 23.

Az EU statisztikai hivatala, az Eurostat csütörtökön előzetes adatként közölte, hogy márciusban tavaly márciussal összevetve az építőipar termelése 3,3 százalékkal nőtt az euróövezetben, és 4,1 százalékkal bővült az EU-ban. Februárban az euróövezetben 8,9 százalékos, az EU egészében szintén nagyobb, 8,5 százalékos volt az éves szintű növekedés.

Februárhoz képest az építőipari termelés az euróövezetben stagnált, az EU-ban pedig 0,2 százalékkal nőtt márciusban. Februárban az euróövezetben 1,1 százalékos, az EU-ban pedig 0,8 százalékos havi szintű növekedést regisztráltak.  

A 27 tagállamból 11 ország adata még nem ismert. A már rendelkezésre álló adatok alapján márciusban az építőipari termelés a legnagyobb mértékben Lengyelországban nőtt éves szinten, 27,7 százalékkal és Spanyolországban csökkent a legjelentősebben, 7,7 százalékkal. Havi összevetésben szintén Lengyelországban jegyezték fel a legnagyobb növekedést, 5,1 százalékosat, és Szlovéniában a legnagyobb visszaesést, 7,8 százalékosat.

Az Eurostat által közölt adatok szerint Magyarországon éves szinten 10,5 százalékkal nőtt az építőipari termelés márciusban, februárral összevetve pedig 5,7 százalékkal csökkent.  
Az építőipari termelés éves átlaga 2021-ben 2020-hoz képest 5,2 százalékkal nőtt az euróövezetben és 4,8 százalékkal az EU-ban.

MTI, fotó: repülőtér fejlesztés Stockholmban

Kommentek

Kommenteléshez be kell lépni.   , Regisztráció

Ajánló a Magyar Építő Fórum legújabb számából


A csehországi Dobříšban található Doosan Bobcat-központban rendezték meg a Bobcat Demo Days-t. A cég a legújabb termékeit és technológiáit mutatta be.   

 

Az ukrajnai háború és következményei hatására többé-kevésbé ugyanazok a tendenciák érvényesülnek a szomszédos országok építési piacán. Egy biztos: mindenkinek fájni fog.

Átadták a Néprajzi Múzeumot, amely a Liget Budapest projekt keretében épített újabb nagyszabású épület. Díjeső a terveknek, de hogyan készült el az épület? Interjú a projektvezetőkkel.

Impresszum Előfizetés Médiaajánlat Adatvédelem

Brand Content Kft. 2022 ©