Derűlátó a Heidelberg

2013. április 06.

2013-ra is növekedést jósol a Heidelberg Cement, derül ki a vállalat éves beszámolójából. A Construction Europe által idézett beszámoló a kedvező 2012-es adatok bemutatása után tér rá az idei kilátásokra. Ezek szerint a 2012-re 14 milliárd euróra tervezett bevétel elérte a 16 milliárd eurót.

A beszámolók szerint a vállalat Észak-Amerikában, az ázsai-csendes-óceáni térségben és az afrikai-mediterrán régióban is tudott növekedni, amely ellensúlyként szolgált a nyugat- és észak-európai gyengélkedésnek. Bernd Scheifele, a vállalatcsoport igazgatója a kedvező árfolyamokat, az Egyesült Államok gazdaságának fellendülését és a stabil afrikai és ázsiai piacokat nevezte meg a siker okaként. Az idén 140 éves vállalat ráadásul első két hónapot is jól kezdte, „ez okot adhat nekünk idén az optimizmusra”- mondta Scheifele.

A Heidelberg ez alatt bejelentette, az idei évtől fele-fele arányban fogja a Holcimmal közösen jegyzett Cement Australiát birtokolni, ez eddigi 75-25-ös részesedési arány után a Heidelberg 25 százalékost részesedést eladott partnerének.

A kép forrása a Freedigitalphotos.net

Kommentek

Kommenteléshez be kell lépni.   , Regisztráció

Kapcsolódó cikkek

Impresszum Előfizetés Médiaajánlat Adatvédelem

Brand Content Kft. 2020 ©