Az euróövezetben és az EU-ban is nőtt az építőipari termelés júliusban

Kifelé az alagútból?

2023. szeptember 22.

Az Eurostat számai:

Az euróövezetben júliusban szezonális kiigazítással 0,8 százalékkal bővült az építőipari termelés júniushoz képest, amikor 1,2 százalékos visszaesést mértek.

Éves szinten az euróövezet építőipari termelése 1,0 százalékkal bővült júliusban, miután júniusban 0,8 százalék zsugorodást regisztráltak.

Az Európai Unióban 0,7 százalékkal nőtt júliusban az építőipari termelés júniushoz viszonyítva, amikor 1,0 százalékos csökkenést jegyeztek fel. Az egy évvel korábbihoz képest az EU építőipari termelése 0,9 százalékkal bővült júliusban a júniusi 0,7 százalék csökkenés után.

Eurostat via MTI

Ajánló a Magyar Építő Fórum legújabb számából


Egyre nagyobb teret nyernek hazánkban a környezetkímélő energetikai megoldások, melyek elterjedése a tavalyi energiaársokk hatására újabb lendületet kapott. Összeállításunk a hőszivattyús technológia aktualitásairól és kihívásairól szól.

Egy sor iparági szereplő áldoz nem kevés pénzt alternatív üzemanyagok fejlesztésére. De milyen motorokat építenek, melyek áthidalhatják azt az időszakot, mialatt az iparágban a jövő üzemanyagaival kapcsolatos kutatások folynak.

A Caterpillar az idén márciusban tartott ConExpo óta az elmúlt 6 hónapban tucatnyi új munkagéppel és szerelékkel jelent meg a piacon. Összeállításunkban a termékpaletta széles voltát szeretnénk érzékeltetni. 

Impresszum Előfizetés Médiaajánlat Adatvédelem

Brand Content Kft. 2022 ©