Pezseg Londonban az ingatlanfejlesztés

Egy új városrészt húznak fel, az olimpia helyszínét adó negyedet pedig kulturális központtá alakítják a brit fővárosban. Mutatjuk a részleteket.

2014. december 17.

London polgármestere jóváhagyta egy új városrész építéésnek tervezetét. A Canary Wharf új pénzügyi negyede lehet a váriosnak. Emellett a 2012-es londoin olimpia helyszínét sem hagyják parlagon. Londoni körkép.

Új negyed születik

Az új várorész, mely a Temze partján fekszik, kihasználatlan volt az elmúlt évtizedek során. A területe 13.6 hektár, ami nagyságrendileg 15 futballpálya méretű. A tervek közt szerepel többej közt több mint három ezer új lakás, egy üzletközpont, egy irodaépület, egy hotel felépítése is, melyeket parkok és terek hálózata fog körülölelni.

A terület infrastruktúrájának javítására több, mint 60 millió fontos költségvetés áll rendelkezésre, és további 10 millió fontból a helyi tömegközlekedés korszerűsítését fogják végrehajtani. A negyedet érinteni fogja a várost a födalatt átszelő Crossrail vasúthálózat is, aminek építéséről mi is beszámoltunk. A tervek szerint a városnegyed komplett felújítása nagyjából 17,000 új munkahelyet teremtene a városban. Az építkezések 2015 tavaszán fognak megkezdődni, és az első lakók a várhatóan 2018-ban költözhetnek be új otthonaikba.

Az új városrész látványterve (Group.canarywharf.com)

Olimpiai utóhasznosítás

A legtöbb olimpiát rendező városban gondot jelent a létesítmények a játékok utáni hasznosítása. London ebben tudott újat mutatni, a 2012-es londoni olimpia helyszínét kulturális központtá alakítják egy 141 millió fontos (165 milliárd forontos) beruházásban. A tervek közt szerepel többek között egy színház, egy múzeum és két egyetemi kampusz építése is. A terület az Olympicopolis fantázianevet kapta.

A beruházás várhatóan 3000 új munkahelyet fog teremteni, további másfél millió látogatót fog odavonzani és 2.8 milliárd fonttal emeli majd Stratford városrész gazdasági értékét. A projekt egy 350 millió fontos csomag része, amiből további 150 millió fontból több más városrész lakónegyedeit is felújítják.

A magánszektor is belehúzott

Pörög a londoni lakáspiac is. A legújabb trendek szerint az orosz vásárlók verik fel az árakat, akik már nemcsak lakhatási, hanem befektetési céllal vesznek ingatlanokat a városban.  Az oroszok elsősorban az elit, lehetőleg parkosított vagy zöldközeli lakónegyedeket kedvelik.

Forrás: The Guardian

Fotó: Group.canarywharf.com

Ajánló a Magyar Építő Fórum legújabb számából


A korábban jól ismert Doosan márkanevet januárban Develonra változtatta az új tulajdonos. Megnéztük, milyen munkagépek kerültek az új brand alatt a piacra. A képen a novemberben bejelentett új átrakó látható.

Az elmúlt fél évben az abroncsgyártók nem fukarkodtak új típusok és méretváltozatok bejelentésével, ezekből válogattunk. A képen a Michelin Crossgrip abroncsa látható.

Számos hazai fejlesztés könnyítheti meg az építőiparban vagy az építőanyag gyártásban dolgozó szakemberek dolgát. Az elmúlt néhány hónap ígéretes hazai fejlesztéseiről olvashatnak. A képen hőszigetelő üveghab látható.

Impresszum Előfizetés Médiaajánlat Adatvédelem

Brand Content Kft. 2022 ©