Hazai sportberuházások

2018. február 21.

Zajlanak a hazai sportberuházások: Pécsen tornacsarnokot avattak, a Vasas-stadion pedig őszre elkészül.

Illovszky Rudolf Stadion

A kormány által biztosított pluszforrásokkal az eredeti tervekhez képest hat-hét hónappal később, idén ősszel adják át az új Illovszky Rudolf Stadiont, a Vasas FC labdarúgócsapatának otthonát. Az aréna 6,98 milliárd forintos költségkeretből épül, befogadóképessége 5150 fő lesz, es a csúszás miatt az ünnepélyes átadás októberre várható. A pontos dátumot legkésőbb nyár elején hirdetik ki. Mostanra az összes nézőtérelem, valamint a tetőszerkezet a helyére került, a nyugati főlelátó épületében pedig már a beltéri munkálatok zajlanak.

Az első nyilvános bejárásra azért éppen február 21-én került sor, mert ezen a napon lenne 96 éves a stadion névadója, Illovszky Rudolf, a Vasas SC egykori kiváló játékosa, majd vezetőedzője, aki 2008 szeptemberében, 86 éves korában hunyt el.Az új stadion építése nagyszerű alkalom a klubnak, hogy újra, és még jobban egyesítsék a Vasas-labdarúgócsaládot. Hamarosan nyilvánosságra hozzák a 16 szektor névadóit, majd a bérletértékesítés is megkezdődik. Aki valaha bajnoki dobogós vagy Magyar Kupa-győztes volt a Vasas színeiben játékosként vagy edzőként, az automatikusan bérletet kap az új stadionba.

A kivitelezés során az anyaegyesület kiemelt figyelmet fordít arra, hogy a klub története és hagyománya visszaköszönjön az új létesítmény falai között, de ennek az építkezés jelenlegi fázisában még nincsenek látható jelei. A nemzetközi előírásokat figyelembe véve a pálya a lehető legközelebb kerül a lelátókhoz, hogy fokozzák az "arénahangulatot". A gyepszőnyeget tavasszal telepítik.

Az épülő új Illovszky Rudolf Stadion, a Vasas FC labdarúgócsapatának otthona első sajtónyilvános bejárásán a XIII. kerületi Fáy utcában 2018. február 21-én.

Pécsi torna munkacsarnok

Átadták február második felében a mintegy 200 millió forintos központi költségvetési forrásból, egy korábbi raktárépületben kialakított, mintegy 800 négyzetméter alapterületű pécsi torna munkacsarnokot.

A rendszerváltás után a szövetség 12 szivacsgödrös termet veszített, az utóbbi négy évben ezeket pótolják vissza. Az új munkacsarnok 16-18 éves korig minden követelménynek megfelel, és akár 250-300 gyermek sportolását is "elbírja", a baba-mama tornától kezdve, a gyermektornán át az egyéni sportágak fejlesztéséig.

A beruházási összegből 100 millió forintba került az épület megvásárlása, további 100 millióba pedig annak felújítása, a tornaszerek 90 százalékát - köztük a szivacsgödröt, a felemás korlátokat, a gerendákat - a szövetség biztosítja. Tavasszal mintegy 125 millió forint európai uniós forrásból energetikai korszerűsítés kezdődik. Az épület külső hőszigetelést kap, tetejére pedig napelemek kerülnek. Pécsen jelenleg is tart a PVSK új Verseny utcai sportközpontjának kialakítása, várhatóan nyár elejére elkészül a Nemzeti Kosárlabda Akadémia épülete, és ősszel indul az új birkózóközpont kialakítása.

Páva Zsolt (Fidesz-KDNP), Pécs polgármestere, Magyar Zoltán, a Magyar Torna Szövetség elnöke, a nemzet sportolója, Csizi Péter fideszes országgyűlési képviselő, a Pécsi Sport Nonprofit Zrt. vezérigazgatója és Kovács Norbert, a Nemzeti Sportközpontok főigazgatója (b-j) átvágja a nemzeti színű szalagot az új tornacsarnok átadásán Pécsen 2018. február 21-én.

Forrás: MTI

Fotó: MTI/Kovács Tamás/Lendvai Péter

Kommentek

Kommenteléshez be kell lépni.   , Regisztráció

Kapcsolódó cikkek

Impresszum Előfizetés Médiaajánlat Adatvédelem

Brand Content Kft. 2020 ©