Drónokkal ellenőrzik az építkezéseket Kínában

2015. május 18.

Drónokkal ellenőrzik a környezetvédelmi előírások betartását Kínában, és máris szabálysértők tucatjait fülelték le a legszennyezettebb levegőjű északi országrészben.

többek közt márciusban a Hopej tartományban fekvő Hantan város légterét pásztázták a pilóta nélküli repülők, s több gyárról, üzemről derült ki, hogy az előírásokat figyelmen kívül hagyták. Volt, amelynek károsanyag-kibocsátása jóval meghaladta a megengedettet, másutt a hulladékfeldolgozás és -kezelés terén hibáztak. A megfigyelések során kiderült az is, hogy több vállalat nem tartotta be a határidőt a számukra előírt környezetvédelmi beruházások kivitelezésére, mások egyszerűen fel sem szerelték hulladékkezelő berendezéseiket.
 
Az eszközökkel találtak olyan, már építés alatt álló vegyi üzemet is, amely még nem rendelkezik a szakmai hatóság engedélyével. A március óta intenzív használatban lévő drónok, amelyek építkezéseket, szénraktárak környékét is ellenőrizték, 88 olyan szabálysértés megállapításához szolgáltattak bizonyítékot, amelyek a légszennyezés korlátozásával vannak összefüggésben.

Ellenőriznek is (illusztráció)

Az éjszaka is bevethető drónok magas felbontású, digitális infrakamerával, szenzorokkal, lézerszkennerrel és magnetométerrel is rendelkeznek. A szakemberek közölték, hogy a környezetvédelem szolgálatába állított technikát újabb és újabb műszerekkel egészítik ki.
 
A helyi környezetvédelmi felügyeletek által működtetett repülő eszközöket a minisztérium a szabálysértők elleni titkos fegyvernek tartják a kínai szakemberek és folytatják a szúrópróbaszerűen tartott ellenőrzéseket.

Fotó: News.semo.edu

Kommentek

Kommenteléshez be kell lépni.   , Regisztráció

Kapcsolódó cikkek

Impresszum Előfizetés Médiaajánlat Adatvédelem

Brand Content Kft. 2020 ©