Beszkennelték a Puskás Ferenc Stadiont

2014. október 03.

Befejeződött a Puskás Ferenc Stadion lézeres térszkennelése, a tervezők fontos információkat kaptak a létesítmény bontásához és átépítéséhez.
 
A szakemberek elkészültek a több mint 60 éves létesítmény lézeres térszkennelésével. A különleges eljárás segítségével láthatóvá vált a pilonok, a lelátó, a toronyépület és a küzdőtér virtuális pontfelhő modellje, sőt látványképek és 3D animációs filmek is készültek. A szkennelt állomány az épület részleges bontásához és átépítéséhez is alapvető információkkal szolgál, és az utókor számára is dokumentálja a Puskás Ferenc Stadion jelenlegi állapotát. A lézeres térszkennelést a Középülettervező Zrt. alvállalkozójaként a Humansoft Kft. végezte el.

A leendő stadion augusztusban közreadot látványterve

Agusztus elején mutatták be a látványterveket "Több mint stadion" mottóval. A 68 ezer néző befogadására alkalmas, legmagasabb nemzetközi kategóriába sorolható Puskás Ferenc Stadion ugyanis a labdarúgás mellett több mint húsz olimpiai sportágat szolgál majd ki, emellett nagyszabású koncertek és egyéb kiemelt rendezvények helyszíne lesz. Az új arénában 180 szobás szálloda, konferencia-központ, irodaház, sportmúzeum, diagnosztikai labor, üzletek, éttermek, mélygarázs, panoráma futópálya, konditerem és még saját rendőrőrs is helyet kap.
 
A munka azóta is feszített tempóban halad, hamarosan az úgynevezett engedélyes tervek is elkészülnek. Folyamatosan egyeztetnek az európai szövetség szakértőivel, hogy valóban minden igényt kielégítsen az új Puskás Ferenc Stadion. A korábban ismertetett menetrend szerint 2014 végére készülnek el a stadion kiviteli tervei, 2015-ben lezárul a közbeszerzési eljárás, majd megkezdődik az építkezés. A beruházás befejezése és a stadion átadása 2018-ban várható.
 
2020-as Eb-rendezés
 
Az UEFA szeptemberi értelmében Budapest Európa-bajnoki mérkőzéseket - három csoporttalákozót és egy nyolcaddöntőt - rendezhet 2020-ban. A 2020-as Eb-n egyébként a londoni Wembley Stadionban rendezik a két elődöntőt és a finálét, míg a három csoportmérkőzést és egy negyeddöntőt tartalmazó csomagot Baku, München, Róma és Szentpétervár kapta meg. Budapesthez hasonlóan három csoportmeccsnek és egy nyolcaddöntőnek adhat otthont Amszterdam, Bukarest, Bilbao, Brüsszel, Dublin, Glasgow és Koppenhága.

Videó:

Forrás: MTI, Mnsk.hu

Fotók: MTI, Mnsk.hu, Videó:

Kommentek

Kommenteléshez be kell lépni.   , Regisztráció

Kapcsolódó cikkek

Impresszum Előfizetés Médiaajánlat Adatvédelem

Brand Content Kft. 2020 ©